Bartjes Groente Pasta met Spek in Romige Kaassaus

Bartjes groentenpasta 2 klein
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gr. spaghetti of andere pastasoort, (zout) armbouillonpoeder, witte peper, 1 bakje à 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 plak ham à 150 gr in reepjes gesneden, 1 ui fijngesnipperd, 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 bakje champignons in kwarten gesneden, 2 teentjes knoflook goed fijn geplet, 3 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden, tijm of provencaalse kruiden, scheutje worcestersaus, 1 klein blikje erwtjes en worteltjes uitgelekt, 2 flesjes kookroom, 1 kippen bouillonblokje, 100 gram geraspte ouwe kaas, of parmezaan. 20 gr. Boter + 20 gr. Bloem.

Bereidingswijze:
Doe wat (vloeibare) boter in de pan en bak de spekjes langzaam uit tot ze knapperig zijn, voeg op het laatst de hamreepjes toe en bak even mee. Haal uit de pan en bak de champignons goed aan, kruid met de tijm of proven-caalse kruiden, wat witte peper en een scheutje worcestersaus. Voeg daarna de ui toe en bak mooi glazig. Voeg nu de paprikablokjes toe samen met de geplette knoflook en als laatste de lente-uitjes en de erwtjes en worteltjes. Zet het vuur op het laagste pitje en maak nu de saus en de pasta.
Kook de spaghetti in kokend water met wat (zout) armbouillonpoeder volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Laat in een andere pan de boter zachtjes smelten en voeg daarna de bloem en het bouillonblokje toe. laat even garen en voeg dan met beetjes de kookroom toe. Laat 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Voeg de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten. Roer alles goed door en doe het spek/ham mengsel en het groenten mengsel bij de saus. Giet de spaghetti af en serveer met de romige kaas-groenten-speksaus. Of roer de spaghetti door de saus. Serveer er eventueel nog een lekkere frisse salade bij.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s