Bartjes Sambal forel met amandeltjes uit de oven.

IMG_6408

Heerlijk forelleke, makkelijk uit de oven, wil je het pittiger voeg dan meer sambal toe. maar ik vond het zo prima.

Benodigdheden per persoon:

1 forel

1 teentje knoflook geplet

2 theel. sambal

Paar takjes (citroen)tijm

2 uien in ringen

wat amandelschilfers

IMG_6415

Bereidingswijze:

Rooster de amandeltjes even mooi bruin in een droge koekepan.

Zet apart. Vet een bakblik in. Bak de uien mooi van kleur en leg in het bakblik. Spoel de forel schoon en dep goed droog met keukenpapier.

Wrijf de binnenkant van de forel eerst in met de zeer fijn geplette knoflook, en daarna met wat van de sambal. Doe tot slot de tijm in de buikholte, smeer de rest van de sambal over de buitenkant van de forel uit. Vouw de buikholte wat open en plaats de forel op de uienringen in het bakblik. Bak gaar in de oven in ca: 15 à 20 minuten ligt aan de grote van de forel. Zet eventueel de laatste 5 minuten de grillfunctie even mee aan.

Lekker met lente-uipuree en salade.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s