Bartjes Kogelbiefstuk met Bartjes rode wijnsaus

Bartjes Kogelbiefstuk met rode wijnsaus 

(H)eerlijk bordje eten, gewoon ff genieten.

Benodigdheden voor 2 personen:

2 mooie kogel biefstukken à 125/150 gram

400 gr. Aardappelschijfjes (zelfgemaakt of uit zakje kant en klaar)

150 gr. Worteltjes

200 gr. Peultjes

Klontje boter/olie

(zout) armbouillonpoeder

1xrecept https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/2019/01/23/bartjes-rode-wijn-saus/

Bereidingswijze:

Maak eerst een portie rode wijnsaus of haal een bakje uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Zet de worteltjes op in een ruime sudderpan met een bodempje water laat ze 20 minuten sudderen voeg na 10 minuten de peultjes toe. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Doe de aardappelschijfjes in de pan en laat langzaam garen in wat boter. Bak ze daarna mooi van kleur en lekker krokant.

Voor de biefstuk:

Haal de biefstukjes minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast, en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep ze goed droog met wat keukenpapier. Kruid ze met (zout) armbouillonpoeder en de versgemalen peper. Smelt de boter en voeg wat olie toe, laat dit uitbruisen en goed warm worden. Bak de biefstukje op hoog vuur snel mooi bruin van kleur onder voortdurend omdraaien (anders verbrand de peper) temper de warmtebron en laat ze 2 minuten per kant sudderen das een beetje afhankelijk van de dikte van de biefstukjes, hou je niet echt van rood vlees doe dan 1 minuutje langer. Na het bakken de biefstukjes in aluminiumfolie wikkelen en 5 minuten laten rusten, bak ondertussen ook de aardappeltjes mooi van kleur, maak de rode wijnsaus warm en giet de worteltjes en peultjes af. Schik de gebakken aardappels op bord, samen met de worteltjes en peultjes, leg er het biefstukje naast en doe er wat van de saus over. Serveer de rest van de saus in een sauskom. Saus vers gemaakt, de overschot laat zicht prima invriezen.

(Dit recept wordt u aangeboden door Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s