Bartjes Pulled duck in red wine sauce with salad

Pulled Duck in red whine sauseHeerlijk lunchgerechtje dat er voor zorgt dat je er weer even tegenkunt.

Benodigdheden voor 1 persoon:

1 gekonfijte eendenbout (verkrijgbaar bij de poelier in Boxtel op de markt)

1x recept Bartjes kruidenboter (zie bijgerechten)

1x recept Bartjes Aziatische dressing (zie sauzen)

1 x recept Bartjes Rode wijnsaus (zie sauzen)

Klein stokbroodje, door midden gesneden

Gemengde sla

Wat kersttomaatjes

Halve komkommer

Wat verse bieslook

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Haal de eendenbout uit de verpakking en leg in een passende ovenschaal. Probeer zoveel mogelijk eendenvet uit de verpakking te halen en leg deze op de eendenbout. Schuif het schaaltje met de eendenbout in de oven voor ca:20 minuten. Verwarm daarna de grill en grill de eendenbout in 5 minuten aan weerszijde mooi van kleur. Verwarm ondertussen 2 à 3 deciliter van de rode wijnsaus. (vries de rest eventueel in voor later gebruik) Haal de eendenbout uit de oven en haal het eendenvlees met behulp van 2 vorken los van het bot, gooi het bot weg en doe het eendenvlees bij de rode wijnsaus. Hou warm, rooster nu beide helfte van het stokbroodje mooi krokant onder de grill. Leg op een mooi bord en besmeer met Bartjes kruidenboter. Leg er wat plakjes komkommer op en wat sla, schep daar het eendenvlees bovenop samen met de saus. Leg het bord verder vol met sla, komkommer en tomaatjes naar behoefte en dresseer met Bartjes Aziatische dressing. Bestrooi tot slot met wat verse bieslook. (of eventueel koriander of peterselie)

 

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s