Bartjes Konijn met een lekker trappistje uit de slowcooker

Hier is maar een woord voor. <HEERLIJK>

Ingrediënten voor 4 personen:

4 konijnenbouten, op kamertemperatuur

1 flesjes leffe dubbel

1 pot wildfond à 380 gr, iets meer of minder is ook goed

1 bakje gerookte spekblokjes, uitgebakken

2 stengels bleekselderij ontdraad en in elleboogjes gesneden

1 bakje champignons

1 winterwortel

3 uien grof gesneden

3 tenen knoflook, fijn geplet

3 blaadjes laurier

Scheutje worcestersaus

1 theel. gedroogde rozemarijn of 1 takje verse

1 theel. gedroogde dragon of 1 takje verse

1 theel tijm of een paar takjes verse

1 theel paprikapoeder

1 eetlepel grove mosterd

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

80 gr boter

80 gr bloem

Bereidingswijze:

Haal de konijnenbouten op tijd uit de koeling zodat ze op kamertemperatuur zijn. Zet de slowcooker aan op de stand low, Snijd alle groente zoals aangegeven staat. Bak de spekjes uit en haal uit de pan. Bestrooi de konijnenbouten met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Doe wat bloem in een diep bord en bestuif de konijnenbouten met bloem. Doe wat boter in de pan waar de spekjes in gebakken zijn en laat goed heet worden. Klop het teveel aan bloem even van de konijnenbouten af en bak ze mooi van kleur. Voeg als nodig is telkens wat boter toe zodat deze niet verbrand.  Haal de konijnenbouten uit de pan en zet even apart.

Bak in het achtergebleven vet de ui mooi glazig, voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee, daarna de wortel toevoegen samen met de bleekselderij en tot slot de champingons, bak alles even op hoog vuur en kruid met de tijm, dragon, rozemarijn. (mocht je verse gebruiken rits dan de blaadjes van de steeltjes) Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en een scheutje worcestersaus. Voeg alle boter toe en daarna de bloem. Laat deze enkele minuten mee garen. Schenk het bier in de pan en roer goed door zodat de bloem opgenomen wordt. Daarna de wildbouillon toevoegen en goed doorroeren. Bedek de bodem van de slowcooker met de groente saus en leg daar de konijnenbouten bovenop. Doe bij de rest van de groente saus de mosterd en de laurierblaadjes, roer alles voorzichtig door en doe dit mengsel boven op de konijnenboutjes in de slowcooker.

Zet de timer van de slowcooker op 6 uur Slow. (doe een theedoek onder de deksel) Kijk na 5 uur of de konijnbouten al mals zijn. (mocht de saus nu te dik zijn haal dan de theedoek weg) Zelf vind ik het lekker als ze het vlees bijna van het bot valt. Geef het konijn gerust wat meer tijd mochten ze nog niet gaar genoeg zijn (dus ga uit van 6 uur op low) Haal de konijnenbouten voorzichtig uit de slowcooker en leg in een mooie schaal. Schep de saus met de champignons, wortels, spekjes enz. uit de pan en serveer het over en bij de konijnenboutjes. Bestrooi met nog wat verse tuinkruiden.

Tip van bartje:

Lekker met Bartjes aardappels uit de oven of Bartjes lente-uitjes puree. Uiteraard lekker met extra worteltjes of groente naar keuze. Of gewoon zoals op de foto lekker met stokbrood en salade.

Bartjes recepten wordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s