Nr:42 Ommetje Dommeldal (3) via Kasteren (met pontje) 5,64 km

Het hele ommetje Dommeldal (zonder Pontje) heb ik opgesplitst in 2 kortere ommetjes. Allebei de moeite waard om eens te wandelen. Gewoon gezellig voor de zondagmiddag, of een ochtend /avondwandeling.

Start wandeling bij café Het Wapen van Liempde:

Voor meer info: http://www.wapenvanliempde.nl/home/

Met rug naar Café R-door richting het park. Loop echter om het Gemeente huis heen en ga scherp L-af de Keefheuvel in. Negeer alle zijwegen en ga op het einde van de weg L-af de Vendelstraat in deze gaat over in de  Kapelstraat. Einde Kapelstraat R-af Boxtelseweg. Eerste weg R-af de Bocht. Einde pad R-af, in bocht bij splitsing het Wandelpad nemen langs de weg (achter het bebouwde kom bord) dit pad blijven volgen en bij kruising met asfaltweg R-door deze oversteken.

Pad dus R-door vervolgen, pad loopt langs het oude viswater en door enkele stegelkes. Einde pad het trapje omhoog gaan en dan R-af langs het Duits-Lijntje over de spoorbrug gaan. Loop tot de asfaltweg en ga hier R-af en meteen weer L-af (voor de Vlaamse schuur). Op splitsing met Antoniuskapel R-door de Maai inwandelen. En daarna de eerste weg R-af nemen de Hoevedreef. We lopen nu langs het groot Duifhuis, de Duiventoren en de Vlaamse schuur. Loop nog verder R-door klinkerweg gaat over in een zand/gras pad. Op splitsing bij Wknp: R-af richting het pondje gaan.

Steek de Dommel over met behulp van het pondje en vervolg het wandelpad R-door. Einde Dommelsteegje R-af en voorbij Hnr:29 L-af Kerkpad door Smalder ingaan. Einde pad schuin oversteken, langs het beeldje van de Klompenmaker, negeer zijweg van Rechts in de bocht (Cattestraat) en ga tegenover de kerk R-af de Kerkstraat in. Op kruising L-af gaan en einde weg R-aanhouden Dorpstraat. Wandel nu terug naar café Het Wapen van Liempde, waar het nog gezellig vertoeven is op het terras.

Voor het wandelkaartje klik op de link: http://afstandmeten.nl/index.php?id=2693791

Verklaring van de tekens:

R-af = Rechtsaf              

L-af = Linksaf

L-aanhouden = Links aanhouden

R-aanhouden = Rechts aanhouden

R-door = Rechtdoor

Hnr = Huisnummer

Lpnr = Lantaarnpaalnummer

Fknp = Fietsknooppunt

Wr = is wandel Richting (Gele pijltjes volgen.)

Wknp = Paaltje met wandelknooppuntnummer.

Stegelke = Draaipoortje

Wandelgroetjes Albert bressers

Op of aanmerkingen even doormailen aan albertje56@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s