Bartjes Kalfsribbetjes uit de Slowcooker

De Ribbetjes in een heerlijke marinade/saus

Benodigdheden voor 2 à 3 personen:

2 racks kalfsribbetjes (ontvliesd aan de achterkant)

Voor de marinade/saus

1 eetl. sojasaus

2 eetl. sweet chilisaus

2 eetl. ketjap manis

4 eetl. tomatenketchup

1 dessertl. Bruine bastaardsuiker

Voor de smaakmakers

½ theel. ras el hanout

½ theel. paprikapoeder gerookt (bitter-sweet of en sweet)

½ theel. hot curry poeder

½ theel. knoflookpoeder

½ theel. 5 spices poeder

(zout) armbouillon poeder

Vers gemalen peper of een pepermengeling b.v. Aziatische kruidenmix

Voeg eventueel wat meer of minder toe van alles, gewoon op eigen smaak.

Heerlijk mals, je blijft er van smullen.

Bereidingswijze:

Was de kalfsribbetjes goed schoon en dep ze goed droog.

Ontvliesd de kalfsribbetjes door onder het vlies te prikken en omhoog te halen, trek het er dan in een beweging af. Snij ze eventueel 1 keer in het midden door, zodat je 2 stukken krijgt per rib. Kruid de ribbetjes met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper of mengeling.

Voor de marinade/saus

Zet een pannetje op een laag vuurtje en voeg de tomatenketchup, sweet chilisaus, ketjap en sojasaus toe. Roer alles goed door elkaar en  schep er dan de bruine bastaardsuiker bovenop. Roer deze zachtjes door de saus. Als de suiker is opgelost voeg je de smaakmakers toe. je kan naar eigen smaak meer of minder toevoegen, dit is zoals ik het lekker vond. Als de suiker is opgelost kun je het vuur uitzetten en alles even aflaten koelen.

Verder met de bereiding:

Besmeer de kalfs-ribbetjes ruim aan weerszijde met de marinade en leg ze op een grote schaal. Dek af met huishoudfolie en laat voor 12 tot 24 uur marineren in de koelkast.

Haal voor de bereiding de kalfsribbetjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Doe ze in de Slow Cooker en zet deze 6 à 8 uur op Slow. Tussentijds even controleren op de gaartijd.

Sausje eventueel indikken met allesbinder en even op high zetten voor in te koken.

In de pan:

Doe de boter in een pan, en braad hierin de spareribs om en om, goud bruin

Voeg een beetje water toe, en leg de deksel op de pan. Laat de spareribs in 60 a 70  minuten garen (let op dat het niet droog kookt)

In de oven:

Zet de oven op 160 graden C.

Zet voor ca: 1 a`2 uur (af en toe even kijken) in de oven, worden ze te donker pak ze dan in aluminiumfolie. Verwijder dit op het laatst en zet ze eventueel nog even onder de grill.

Lekker met frietjes of een van Bartjes gebakken rijst receptjes.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s