Bartjes Pittig Indisch pullet pork broodje

Bartjes pittig Indisch pullet pork broodje

Super lekker eten, kan natuurlijk ook met rijst, nasi of bami, maar ook op een broodje met wat salade super lekker’.

Benodigdheden voor 2 personen:

2 mini ciabattabroodjes (of ander broodjes naar keuze)

1 gegaard beenhammetje met bot (of eisbein)

1 x recept Bartjes Aziatische dressing

1 flinke koffielepel Sambal badjak

1 bakje champignons

2 uien in hele ringen

2 teentjes knoflook geplet

Scheutje sojasaus

Scheutje ketjap manis (abc)

Scheutje tomatenketchup

Wat sla, tomaat en komkommer in schijfjes

Gebakken uitjes (go tan)

Fijngesnipperde bieslook (chinese) en koriander eventueel met bloemetjes 

Bereidingswijze:

Doe wat olie of (vloeibare)boter in de pan en bak de uien even stevig aan. Zet het vuur laag, voeg de sambal en knoflook toe en laat 15 minuten sudderen. Haal uit de pan.

Maar de champignons schoon met een borsteltje en verdeel in kwart stukjes. Doe ze in dezelfde pan en bak ze even hard aan, breng eventueel op smaak met wat zoutarm bouillonpoeder (of zout) peper, gedroogde tijm, rozemarijn en een scheutje worcestersaus. Haal deze ook uit de pan en doe ze bij de uien.

Bak het broodje af volgens de gebruiksaanwijzing, heb je een andere (hard) broodje snij dit dan door en leg even onder de gril tot het mooi krokant is. Haal uit de gril en laat even wat afkoelen. Snij het broodje door midden.

Gaar het beenhammetje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en verwijder het bot en eventueel vet. Trek het varkensvlees met 2 vorken uit elkaar tot draadjesvlees. Doe het varkensvlees in de pan en bak even goed aan in wat hete olie of bakboter. Bak even mooi van kleur in 1 à 2 minuten. Voeg dan een scheutje sojasaus, ketjapmanis (abc) en een scheutje tomatenketchup toe. Roer het vlees er goed door zodat alles bedekt is met een laagje saus. Voeg nu ook de uien/champignons toe en roer goed door. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is. Laat nog ca: 4 minuten op laag vuur sudderen

Beleg de broodjes met wat sla en schijfjes komkommer en tomaat. en verdeel de gebakken sambal uien over de broodjes, schep het vlees op de uien en drapeer de saus over het vlees.

Maak een salade van de overige sla, tomaat en komkommer en voeg eventueel nog wat meer groenten toe, zoals boontjes of peultjes of wortelreepjes, bestrooi deze met de dressing, en de gebakken uitjes, werk af met bieslook en wat koriander, eventueel met de bloemetjes als je deze in je eigen tuin mocht hebben staan.

Tip van Bartje: voor degene die niet graag met scheutjes werken van alles ongeveer 2 eetlepels. Voeg sambal naar smaak toe. Je kunt ook voor gegaarde hammetjes met bot nemen van de slager.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s