Bartjes Hollandse pastasalade –

met Hollandse nieuwe en Hollandse garnalen

Bartjes hollandse pastasalade

Heerlijke pastasalade voor de visliefhebber

Ingrediënten voor 2 personen: 

75 gr (Lange) macaroni

100 gr Hollandse garnalen (paar garnaaltjes apart zetten)

1 nieuwe haring in stukjes gesneden met uitjes

1 stukje komkommer in kleine blokjes

1 handvol rucola

Wat kersttomaatjes gehalveerd of zongedroogde tomaatjes.

2 el verse bieslook fijngehakt

1 el mayonaise

1 el volle yoghurt

sap van 1/2 citroen

1 tl gedroogde dille

peper en zoutarmbouillonpoeder of zout 

Bereidingswijze: 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat deze volledig afkoelen. Giet er een klein scheutje olie over zodat ie niet aan elkaar gaat plakken.

Schep zodra de pasta is afgekoeld de Hollandse garnaaltjes, stukjes haring met uitjes, komkommer, tomaatjes, rucola en bieslook door de pasta.

Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en maak daar een gladde dressing van. Schenk de dressing over de pastasalade en schep het geheel nog een keertje om.

Serveer de pastasalade direct of bewaar hem afgedekt in de koelkast. In de koelkast blijft de pastasalade ongeveer drie dagen goed.

Versier met nog wat bieslook en de apart gezette garnaaltjes.

 

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s