Bartjes wrap gevuld met ei, Tjap choi en kip

Benodigdheden voor 2 personen:
(wok) Olie
1 zak Chinese wokgroente
1 bakje gemixte paddenstoelen (voor vlees)

Voor de kruiding van de groente:
3 teentjes knoflook fijngesneden en geplet
1 theelepel vers geraspte gember of gebruik poeder
1 rode peper schoongemaakt en zeer fijn gesneden
3 à 4 eetlepels oestersaus
1 theel. Sambal badjak

Voor de kip
350 gr kipdijenvlees in dunne plakjes gesneden.
1 eetl. sesamolie
½ theel. Chinese 5-spices kruiden
½ theel. Ketoembar
½ theel. Djintan
1 theel. Djahe
2 eetl oestersaus

Verder nodig:
2 wraps
2 eieren
(zout) armbouillonpoeder
Versgemalen peper

Bereidingswijze:

Was de kip, dep goed droog en snij in mooie plakjes. Kruid ze met ½ theel. Chinese 5-spices kruiden, ½ theel. Ketoembar, ½ theel. Djintan, 1 theel. Djahe, 1 eetl. Sesamolie en de 2 eetl oestersaus Chinese 5 kruiden mix.
Zet even apart om te marineren.

Snij ondertussen de stevige paddenstoelen in blokjes of plakjes, scheur de zachtere in reepjes. Snij het pepertje, de gember en de knoflook volgens de aanwijzingen. Doe wat wokolie in de wok en bak eerst de kipstukjes mooi van kleur. Haal uit de wok en zet even apart. Voeg wat olie in de pan en bak nu de paddenstoelen even stevig aan. Begin met de stevige en doe de zachte er op het laatst even bij, samen met de gember, knoflook en het spaans pepertje. voeg eventueel nog wat olie toe als dat nodig is.

Haal de gebakken paddenstoelen uit de wok en hou ook deze even apart. Voeg weer wat olie toe en doe de Chinese wok- groenten nu in de wok. Ook deze even stevig aanbakken, voeg de sambal toe samen met de oestersaus, voeg zoveel oestersaus toe dat alle groenten goed geraakt zijn. Voeg daarna het paddenstoelenmengsel toe samen met de kipstukjes. Bak alles op hoog vuur even stevig aan. Voeg eventueel nog wat oestersaus toe zodat alles mooi blinkt.

(Bak ondertussen 2 kleine omeletjes). Maak de Tjap Choi op smaak met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Mocht de saus te dik zijn voeg dan wat water toe. Los 1 theelepel maizena op in een kopje water en meng dit aan het eind door de tjap choi. Hierdoor ontstaat een dikkere saus. (ik heb dat niet gedaan het was prima zo)

Verwarm de wrap even volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg 1 omeletje op de wrap. Schep flink wat van de Thajp Choi met kip in het midden van de wrap op het ei. Rol op en serveer eventueel met Bartjes Aziatische salade en dressing. Lekker met wat extra dressing.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s