Bartjes Italiaanse kippenbouten uit de Slow Cooker

Heerlijke malse kippenboutjes uit de Slow Cooker

Benodigdheden voor 2 personen:

2 mooie kippenbouten

Uienpoeder

Knoflookpoeder

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Of vervang door kant en klare kipkruiden.

Boter/olie

½ liter (Bartjes) Passata

1 bakje champignons in kwarten gesneden

3 teentjes knoflook fijn geplet

3 stengels bleekselderij schoongemaakt en ontdraad in elleboogjes

3 rode uien grof gesnipperd

1 bakje spekblokjes

Rozemarijn, tijm, Italiaanse kruiden

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Worcestersaus

Gembersiroop

Eventueel een paar druppels tabasco

Scheutje rode wijn

2x 2 eetl bloem

Bereidingswijze:

Snij alles zoals aangegeven staat. Kruid de kip op een ruim bord met genoemde kruiden. Schep er 2 eetl. bloem overheen en zorg dat het overal bebloemd is. Schud het te veel aan bloem eraf. Maak wat boter/olie heet in een braadpan en bak de kippen-bouten aan weerszijden mooi van kleur. Haal uit de pan en voeg de spek-blokjes toe. Bak ook deze mooi van kleur en voeg dan de uien toe, bak even mee en voeg dan de bleekselderij en knoflook toe.

Bestrooi met de andere 2 eetl. bloem en laat de bloem even garen. Voeg de passata toe samen met een scheutje rode wijn. Roer goed door en breng op smaak met genoemde smaakmakers. Is de smaak wat bitter voeg dan een klein scheutje gembersiroop toe.

Bedekt de bodem van de slow cooker met saus leg de kippenbouten erin en verdeel de rest van de saus over de kippen-outen. Zet de slow cooker 3 à 4 uur op low (toen waren ze bij mij harstikke gaar) zo niet dan gewoon wat langer doen. (Wordt de saus te dun bedek de slow cooker dan met een theedoek. ) Bak de champignons even aan in de pan en kruid ze met rozemarijn, tijm, Italiaanse kruiden, (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en een scheutje worcestersaus. Doe ze met nog een uurtje te garen in de slow cooker en roer ze even door de saus.

Haal de bouten voorzichtig uit de saus en leg op je bord. Proef de saus en maak eventueel nog extra op smaak met genoemde smaakmakers. Voor een beetje pit kun je wat druppels tabasco bijvoegen. Lekker met pasta en een van Bartjes salades.

Tip van Bartje:

Ik maak de saus altijd al graag voor het in de slow cooker gaat, je kan ook gewoon de ui over de bodem verdelen, daar zo de gekruide kippenbouten opleggen, (zonder aan te bakken) de rest van de groenten door de passata roeren en in de slow cooker doen. (Gebruik dan dus geen bloem) En zet dan alles gewoon aan en later kun je dan de saus indikken met allesbinder en op smaak maken met genoemde smaakmakers.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s