Bartjes Indische Omelet met wok groenten en noedels

En dit is nou gewoon een lekker bordje eten…. Je kunt de genoemde groenten ook vervangen door een zak wok-groenten naar keuze..

Benodigdheden voor 2 personen:

(wok) olie / boter

1 zakje noedels à 70 gr kip (zonder de bijgevoegde kruiden)

1 prei in dunne ringetjes gesneden

1 wortel in dunne reepjes gesneden, enkele apart houden

Halve komkommer in schuine stukken gesneden en enkele reepjes deze apart houden

2 lente-uitjes in smalle schuin gesneden ringetjes

2 teentjes knoflook geplet

1 ui grof gesnipperd

1 kropje roodlof (of witlof) in reepjes gesneden

1 bakje champignons in kwarten gesneden

2 eetl ketjap manis

1 eetl tomatenketchup

1 eetl sojasaus

1 eetl sweet chilisaus

1 theel sambal badjak (of meer naar smaak)

Zwarte sesamzaadjes

Eventueel wat verse korianderblaadjes

Voor de Omelet

2 grootte eieren

1 plak kaas en 1 grote plak ham (gegrilde)

Scheutje melk (2 eetl)

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Mespunt sambal

2 eetl ketjap manis

1 theel pindakaas

2 eetl. limoensap

De apart gehouden reepjes wortel en komkommer

Bereidingswijze:

Noedels en wokgroenten

Doe een flinke scheut olie/boter in de hete wok en bak de champignons mooi aan, voeg de uisnippers toe en roerbak goed mee. Daarna de wortel en de komkommerstukjes. Voeg dan de ketjap manis, tomatenketchup, sojasaus, sweet chilisaus en de sambal badjak toe. Roer alles goed door, voeg nu de prei toe samen met de roodlof en wat korianderblaadjes, laat ca: 5 minuten garen, onder een deksel op laag vuur.

Noedels

Breng water aan de kook, haal de noedels uit de verpakking en doe de noedels in een kom. (de bijgevoegde kruiden worden niet gebruikt) giet er het kokend water voorzichtig overheen en dek de kom af (met een bord) laat staat, kijk even op de verpakking hoe lang, maar meestal is dat 4 minuten.

Omelet

Bak ondertussen ook de omelet. Klop de eieren in een grote mok los met de melk. Breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Doe wat olie/boter in de pan en bak de omelet aan beide kanten mooi van kleur.

Dressing

Maak de dressing door de sambal, ketjap manis, pindakaas en limoensap door elkaar te roeren.

Afwerking

Voeg nu de lente-ui en de knoflook toe bij de wok-groenten en wok ze nog even goed heet.

Haal de omelet uit de pan en leg even op een bord, besmeer 1 kant met sambal naar smaak en beleg met de achtergehouden reepjes komkommer en wortel. Leg daar een plak kaas boven op en daar weer bovenop de ham. Rol de omelet voorzichtig op en leg nog heel even terug in de pan tot de kaas gesmolten is.

Giet de noedels af en schik ze op een voorverwarmde schaal. Verdeel er de wok-groenten overheen. Leg nu de omeletrol boven op de groenten. Druppel er wat van de dressing over. Bestrooi de schaal met korianderblaadjes en zwarte sesamzaadjes.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s