Bartjes Thaise Makreel salade

Bartjes Thaise Makreel salade Een super lekkere salade voor de liefhebbers, heerlijk voor buiten in het zonnetje en je waant je in Oosterse sferen.

Benodigdheden voor een à 2 personen:

1 x recept Bartjes Aziatische salade met de milde dressing
½ à 1 gerookte makreel zorgvuldig schoon gemaakt en zonder graten.
(wok) Olie
1 kleine rode ui zeer fijn gesnipperd
1 à 2 teentjes knoflook geplet
1 tomaat of 5 kerstomaatjes in stukjes gesneden
1 duim stuk groot van een winterwortel in fijne sliertjes gesneden
Verse koriander fijn gesneden of (Chinese)bieslook, peterselie
½ Spaans pepertje schoongemaakt en zeer fijn gesneden
½theel. Trassie
½theel. Sambal badjak
2 eetl ketjap manis
Scheutje vissaus
Ketoembar
Laos
Djahe

Bereidingswijze:

Snij alle groenten volgens de aanwijzingen die erachter staan. Maak de makreel zorgvuldig schoon, neem er de tijd voor en zorg dat alle graten plus het vel verwijderd zijn.

Doe wat (wok)olie in de pan en bak de uisnippers mooi glazig samen met de wortelreepjes. Voeg de geplette knoflook en de Spaanse peperstukjes toe en bak deze even mee. Zet het vuur laag en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met wat ketoembar, laos en djahe.

Roer even goed door en voeg dan de ketjap en de vissaus toe en eventueel een beetje water. Laat alles op een laag vuurtje 5 minuten garen, roer nog een keer goed door en leg dan de stukken gerookte makreel in de saus. Roer niet meer en laat ze gewoon wat meewarmen.

Maak ondertussen de salade op. Neem zoveel van de Aziatische salade als nodig is en doe er wat dressing over maar niet te veel. Schep de makreel met de saus op de salade en garneer eventueel met nog wat fijngesneden wortelreepjes, de koriander of een van de andere kruiden en maak het geheel af met wat zwarte sesamzaadjes.

Tip van Bartje:

Voeg eventueel ook wat geroosterde amandelen toe. Wil je het pittiger voeg dan meer sambal toe. Maar ik vond het prima zo. De saus is eventueel ook al van te voren te maken en kan je wanneer nodig even warm maken.

Voor 4 personen neem dan alles gewoon dubbel.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s