Bartjes Aspergesoep met Hollandse garnaaltjes

Bartjes Aspergesoep met garnaaltjes Heerlijke aspergesoep met Hollandse garnaaltjes, voor andere vullingen zie tips.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kilo Hollandse asperges / 150 gram Hollandse garnalen 200 ml. Slagroom / 1 eetlepel olijfolie / 1 eetlepel suiker / 3 eetlepels Scherry 2 groentenbouillonblokjes / Bieslook of dille gesnipperd Zout / peper / aromat / Worchestersaus
Bereidingswijze:

Schil de asperges en verwijder een stukje van de onderkant. Snijd de asperges in kleine stukken van ca. 3 cm. Houd de aspergetopjes apart. Trek bouillon van de schil samen met de groenten bouillonblokjes in 1 liter water met een klein beetje zout en 1 eetlepel suiker in 35 minuten gaar. Zeef de bouillon en zet opnieuw op, voeg de aspergestukjes toe en laat 25 minuten zachtjes garen. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd ook de aspergetopjes toe. Gooi over in een vergiet, vang het kookvocht op en laat even uitlekken. Hou de aspergetopjes apart en pureer de overige asperges met het kookvocht. Wrijf ze boven een andere pan door een zeef.

Voeg de slagroom toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Voeg naar smaak zout, peper, aromat, scherry en een scheutje worchestersaus toe. Doe als laatste de garnalen en de aspergepuntjes in de soep en serveer in een mooie soepterine. Ganeer met de bieslook of dille.

Tip: Bind de soep eventueel met een roux van 50 gr. boter en bloem. In plaats van garnalen, kan ook zalm of met ham en stukjes hard gekookt ei.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s