Bartjes Pittige karbonades uit de slowcooker

Nou das gewoon aanvallen en super lekker smullen

 Benodigdheden voor 4 personen:

5 schouderkarbonades

10 à 15 kleine (zilver) uitjes schoongemaakt maar wel heel laten.

Voor de marinade/saus

3 teentjes knoflook geraspt

stukje verse gember geraspt + djahe poeder

1 eetl. olie

2 eetl. zoete chilisaus

2 eetl. oestersaus

1 eetl. ketjap manis

2 eetl. sojasaus

1 theel. sesamolie

1 borrellepeltje trassi

1 theel. Thaise vissaus

1 koffielepeltje sambal badjak of/en 1 lombok schoongemaakt en fijngesnipperd

sap en rasp van een halve limoen

1 lente-ui in fijne ringetjes gesneden

Op smaak maken met:

1 tot 2 eetlepels gembersaus

(zout) armbouillonpoeder/versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Haalde karbonades uit de verpakking en spoel ze even schoon, dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder zo nodig het aanwezige bot. Kruid ze met (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en een snufje djahepoeder=(gemberpoeder).

Doe alle ingrediënten voor de marinade/saus in een schaaltje en roer dit goed door elkaar. Leg de koteletjes in een passende schaal en schenk de marinade erover heen. Smeer alles goed in met een kwastje zodat alles goed bedekt is, voeg ook de uitjes toe, laat enkele uren marineren maar mag ook gerust de hele nacht. Draai de karbonades af en toe een keertje om zodat de marinade er overal goed intrekt. Haal de schaal met vlees op tijd uit de koelkast zodat het vlees niet te koud is.

Zet de slow cooker aan op Low en leg het vlees samen met de marinade en de uitjes in de slow cooker. Laat circa 4 uur sudderen op Low. Haal het vlees voorzichtig uit de slow cooker. Zet deze nu op High en bind de saus eventueel met een maïzena papje. Breng op smaak met de gembersiroop, (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Leg het vlees terug in de saus en laat nog even mee warmen. Serveer direct of zet nog even op de warmhoudstand.

Tip van Bartje:

Wil je het pittiger voeg dan gewoon wat meer sambal toe of neem sambal oelek.

Lekker met Bartjes gebakken rijst, of op een (stok) broodje met Bartjes Aziatische salade, (zie bijgerechten)

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s