Bartjes (harde) Broodjes met kipstukjes in Orientaalse saus

Bartjes harde broodjes met kip in orientaalse saus

Heerlijk broodje om eens lekker van te genieten. Ik gebruik kipdijenvlees omdat dit veel malser blijft dan de kipfilet, maar die zou je natuurlijk ook kunnen gebruiken. 

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eetlepels olie of vloeibare boter om te bakken

400 g. kipdijenvlees

2 uien of sjalotten in ringentjes gesneden

3 eetl. ketjap manis

2 eetl. chilisaus

1/2 eetl. citroensap

1 theel. gembersiroop

1 knoflook geplet

Zoutarm bouillonpoeder (of zout) en versgemalen peper

Gemengde sla

Halve komkommer

1 bakje trostomaatjes 

Bereidingswijze: 

Snijd de kipfilet in niet te kleine blokjes en meng ze in een kom met de uien/sjalotjes, knoflook, ketjap, gembersiroop, chilisaus en citroensap. Breng dit indien nodig op smaak met zoutarm bouillonpoeder (of zout) en versgemalen peper. Laat het geheel minimaal 1/2 uurtje marineren. Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en vang de marinade op in een kom.

Bak het vlees in een ruime pan met olie/vloeibare boter snel gaar. Voeg daarna de marinade weer toe en laat het geheel nog 5 minuten samen stoven. Leg de open gesneden (harde) broodjes op een bord. Leg er wat plakjes komkommer en tomaat op en wat gemengde sla en schep er dan het ketjapkipmengsel op. Versier met de gebakken stukjes spek. Geef de rest van de sla en komkommer en tomaatjes erbij als een salade. 

Tip van Bartje:

Lekker met wat salade van gemengde sla, komkommer en tomaatjes.

Bak ook eens wat andere paddenstoelen mee, of stukjes paprika, als je van pittig houd een Spaans  pepertje, of wat lente-ui. Bak wat (Ketjap) spek uit en leg bovenop de broodjes. In plaats van broodjes kan je ook lekker dik gesneden brood nemen.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s