Bartjes Victoria Baars met aardappeltjes uit de oven, wortel en salade.

IMG_5742

Heerlijk stukje vis verkrijgbaar bij vishandel koelewijn elke vrijdag op de markt in Boxtel. Gewoon een keer wat anders en super lekker.

Benodigdheden voor 2 personen:

2 Victoriabaars moten

Zoutarm bouillonpeder/of zout en peper uit de molen

8 grote garnalen schoongemaakt

1 teentje knoflook geplet

Scheut olie en klein scheutje chiliolie.

400 gr. (gele) worteltjes (die had ik uit mijn eigen groentetuin)

Zoutarm bouillonpoeder/of zout. Wat peper uit de molen

Aardappels naar behoefte geschild en in kwart partjes gesneden.

Gedroogde rozemarijn, tijm, beetje dragon, 4 tenen knoflook gewoon in de schil, wat paprikapoeder.

Gemende sla, halve komkommer en handvol kersttomaatjes.

Voor de dressing:

1 eetl. griekse yogurt, 1 eetl. mayonaise, 1 theel .mosterd 1 theel. honing en wat citroensap naar smaak.

Vers tuinkruiden. B.v, bieslook, peterselie, dille of kervel

1x recept Bartjes Vissaus

IMG_5721

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden C,

Doe de aardappelpartjes in een ruime ovenschaal of blik, breng op smaak met de genoemde kruiden, hussel alles goed door elkaar en leg er de teentjes knoflook tussen. Zet in de oven voor een half uur. Haal dan even uit de oven en draai de aardappeltjes een keer om, zet weer terug in de oven voor nog een half uur. Hou goed in de gaten dat ze niet te bruin worden, anders even afdekken met aluminiumfolie. Tot zover de aardappeltjes.

Maak vast de salade, roer alles voor de dressing door elkaar tot een romig en smaakvol geheel, bestrooi eventueel met wat verse tuinkruiden.

Schrap de worteltjes en snij in niet te dikke rondjes, kook ze even 10 minuten voor. Giet af doe ze in een stoofpannetje en breng ze op smaak met wat bouillonpoeder en peper, bestrooi eventueel ook met wat tuinkruiden naar smaak. Laat op een laag vuurtje verder garen.

Maak de garnalen schoon en doe ze in een schaaltje, giet er wat olie over en een klein beetje chili olie. Voeg de geplette knoflook toe en meng alles goed door elkaar, zet even apart.

Met nog 15 minuten te gaan begin je aan de vis. Verwarm wat olie/boter in de pan en bak de vismoten mooi bruin op een matig vuur draai na 6 minuten de moten op en bak de andere zijde ook mooi van kleur. Bak de laatste 4 minuten de garnalen mee, bestrooi de garnalen, maar ook de moten vis met de olie en knoflook.

Schik de salade vast op je bord en giet er wat dressing op. Haal de aardappels uit de oven en schik op je bord, schep er wat worteltjes bij en leg de vismoot erbij. Doe er wat vissaus overheen en leg de garnaaltjes er bovenop. Geef de rest van de saus er apart bij geserveerd in een sauskom.

Lekker met Bartjes Vissaus.

(Bron:Bartjesreceptenworldpres.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s