Bartjes gegratineerde flensjes uit de oven met asperge, ham en ei-kaassaus

Bartjes geratineerde flensjes uit de oven Bartjes gegratineerde flensjes uit de oven 2

Met het receptje van Bartjes Liempdse (Spek)pannenkoekjes deze heerlijke aspergeovenschotel gemaakt. Alleen de spek hebben we deze keer niet nodig, bij asperges hoort nu eenmaal een lekker stukkie ham.

Benodigdheden voor 4 personen:
Benodigdheden voor de pannenkoekjes
3 eieren
1½ dl melk
150 gr gezeefde bloem
(zout) armbouillonpoeder
1½ dl. Bier
40 gr gesmolten boter
(Vloeibare) boter
Verder nodig:
8 grote plakken (Abdij) ham of beenham
16 panklare (dus geschilde) asperges
Beetje suiker
100 gr geraspte kaas
1 flesje kookroom
(Zout) armbouillonpoeder
Witte peper
Nootmuskaat.
4 eieren
Verse kervel, bieslook of peterselie om te garneren.
Extra nodig:
Klein pannenkoekpanneke van ca: 15 cm doorsnede

Bereidingswijze:

Begin met het flensjesbeslag want dit moet een heel tijdje tot rust komen. Laat de boter rustig smelten op een laag vuurtje
Roer een mooi glad beslag van de eieren, melk, bloem, het bier en wat zout of bouillonpoeder, voeg druppel gewijs de vloeibare boter toe en roer alles goed door tot een mooi glad beslag. Zeef het beslag en laat het 2 uur rusten op een koele plaats.

Zet een pan op met ruim water en breng aan de kook met een snufje zout of bouillonpoeder en wat suiker. Kook de asperges voor 5 minuten en draai het vuur uit. Laat ca:15 minuten staan.

Maak ondertussen de flensjes.

Bij een flensje gebruik je dus minder van het beslag als bij een pannenkoek, de bodem net bedekt is genoeg.

Zet het panneke op het vuur en doe er wat vloeibare boter in. Doe een beetje beslag in het pannetje en draai het rond zodra de bodem bedekt is, dan heb je voldoende beslag voor een mooi dun flensje. Laat het flensje rustig garen op niet te hoog vuur. Draai het flensje voorzichtig om en bak de andere kant ook nog even mooi van kleur en gaar. Bak zo 8 mooie flensjes. (Mocht er nog beslag over blijven bak dan een paar Bartjes Spekpannenkoekjes recept staat ook op de site).

Vet alvast een grote oven schaal in. Beleg ieder flensje met een grote plak ham en leg er dan 2 goed uitgelekte asperges op, leg ze in de reeds ingevette ovenschaal. Strooi de kaas over de rolletjes. Klop de 4 eieren goed los en voeg daarna de kookroom toe. roer deze er goed onder en breng goed op smaak met peper/(zout) armbouillonpoeder en de nootmuskaat. Roer nog een keer door en giet het ei-room mengsel over de flensrolletjes heen, zorg dat het goed verdeeld is. Bak de ovenschotel af in een voorverwarmde oven op 200 graden C. voor 35 à 40 minuten. Garneer met de verse tuinkruiden.

Lekker met een frisse salade.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.co

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s