Bartjes Kip kerrie uit de slow cooker

Mijn versie van deze Heerlijke kruidige kip, lekker langzaam gegaard en dus super mals.

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr kipdijfilet

Kruiden voor de kipdijfilet

(zout) armbouillonpoeder / versgemalen peper / Kerriepoeder / hot-currypoeder / kurkuma / curry massala en als laatste ras el hanout

Verder nodig:

1 grote gesnipperde ui

10 mini-uitjes (hoef niet maar is wel erg lekker)

2 à 3 teentjes knoflook

1 bakje champignons in kwarten gesneden

Boter/olie

Kruiden voor de champignons

Rozemarijn / tijm / scheutje worcestersaus

(zout) armbouillonpoeder / versgemalen peper

Basmati rijst voor 4 personen ca: 300 gr.

naanbrood

Hier nog in de slow cooker

Bereidingswijze:

Zet de slow cooker op High en leg de ui en knoflook onderin de slow cooker. Maak de kipdijen goed schoon en leg ze op een groot bord. Bestrooi ze eerst met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper, daarna met een laagje kurkuma, kerriepoeder wat hot currypoeder, curry massala en als laatste met wat ras el hanout. Draai de kipdijfilets om en kruid op dezelfde wijze ook de andere kant van de kip. Leg ze boven op de ui en knoflook zonder aan te bakken, strooi de kruiden die op het bord achterblijven ook nog over de kip. Zet nu de slow cooker op low voor 3 uur.

Doe ondertussen wat boter/ olie in een hapjespan en bak de champignons mooi van kleur, voeg wat fijn gesneden tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Voeg tot slot een scheutje worcestersaus toe en laat dit inkoken. Zet het vuur uit. Haal na 3 uur voorzichtig de kipdijfiletlapjes uit de pan. (Snijd ze eventueel wat kleiner) en bind het vocht met allesbinder of groentesaus poeder. Voeg de champignons toe samen met de crème fraîche en roer alles goed door.  Voeg de kipdijfiletstukjes weer toe en zet de slow cooker 10 minuten op high zodat deze weer warm wordt. Zet daarna voor ca:20 minuten nog op low.

Verwarm de oven voor. (zie verpakking)

Kook ondertussen de basmati rijst gaar en voeg 1 theel kurkuma toe aan het kook water. Leg het naanbrood in de oven (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking) Giet ondertussen de rijst af, laat goed uitlekken en schep in een kookring (of kopje wat je daarna omdraait) druk wat aan en verwijder de ring,  Snij het naanbrood in stukjes en leg op het bord langs de rijst, vul de ander kant van het bord met de Kip kerrie. Drink er een lekker wit (alcoholvrij) wijntje bij en je avond kan niet meer stuk

Bartjesreceptenwordpress.com

Nabeginiedeevan Facebook.com/icorstenkookt Klik op de link voor het originele recept

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s