Ommetje de Groote Waterloop

IMG_8154

Wederom een fraai Ommetje van 6.61km in ons mooie dorpje Liempde waar het heerlijk wandelen is. Deze keer struinen we langs de Groote Waterloop.

Start wandeling bij café Het Wapen van Liempde

1) Met rug naar het café R-af de Oude Dijk volgen en na Hnr:23 L-af de populierenlaan in wandelen. Negeer zijwegen en loop dit gruispad helemaal uit. Einde pad op de klinkerweg R-door gaan. Einde Populieren-laan R-af en tegenover Hnr:32 L-af eerste zand/graspad ingaan. Op T-splitsing L-af en einde zandweg L-aanhouden de klinkerweg volgen, einde weg L-af en meteen weer R-af gaan de Smalvelderse straat ingaan. Op eerstvolgende kruising R-af richting de bebouwde kom borden van Liempde. Op de volgende kruising na Hnr:5 L-af gaan. Loop nu R-door tot aan de brug bij de Groote Waterloop (naamdrager van dit ommetje) Ga voorbij de brug L-af over de dwarsbalk en volg nu het pad langs de waterloop.

2) Bij de eerst volgende brug (smalverdersestraat) de zandweg oversteken. Let OP,  Rechts van de brug lopen en het pad volgen met de Groote Waterloop dus Links van je. Bij de asfaltweg (hamsestraat) R-door de balk overgaan en pad vervolgen.

(Voor een eventuele pauze kan je ca:100 meter naar Rechts lopen naar het Gouden Woud voor meer info over de openingstijden zie: http://www.goudenwoud.nl/)

Vervolg dus het pad langs de waterloop en dan kom je weer bij een asfaltweg uit (vleutstraat) Steek ook hier R-door over en vervolg de route R-door met de waterloop Links van je. Waar de Berkenloop in de Groote Waterloop stroomt moet je even R-aanhouden tot aan de stuw. Ga hier L-af over de stuw en aan de overkant R-af gaan nu een klein stukje langs de Berkenloop. Ga na ca:50 meter L-af en ga iets verderop door de ijzeren poort.

3) Hier is een mooie picknickplaats bij de Maria kapel Broekdijk, ook een mooi pauze plekje. Steek de weg R-door over en vervolg de route R-door over het zand/graspad tussen de bosjes door. Einde pad L-af richting de brug. Loop hier R-door en ga aan het einde van de Wessendijk R-af. Voorbij Hnr:22 eerste zandweg L-af Akkerweg. Op ongelijke kruising L-af gaan. Op volgende T-splitsing L-af gaan. Op de omgedraaide Y-splitsing scherp R-af gaan blijf dit pad volgen tot splitsing met groot houten hek (poort) ga hier L-af. Voorbij het grasveld met 8 eikenbomen R-af smal paadje tussen 2 hegjes door. Einde paadje L-af, op ongelijke kruising R-door, de volgende weg oversteken en terug wandelen naar het café Het wapen van Liempde einde wandeling.

Hopelijk heb je genoten van de wandeling, laat even een reactie achter op de website.

Wandelgroetjes Albertje

Verklaring van de tekens

Verklaring van de gebruikte afkortingen.

L-af = Links af

R-af = Rechts af

L-aanhouden = Links aanhouden

R-aanhouden + Rechts aanhouden

R-door = Recht door.

Hnr: = Huisnummer

Lpnr: = Lantaarnpaalnummer

Stegelke = Draaipoortje.

Voor de link naar het wandelkaartje klik op onderstaande link:

https://afstandmeten.nl/index.php?id=2960430

Op of aanmerkingen route stuur even een berichtje via de website

https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/category/bartjes-wandelingen/

Voor de foto’s van de route klik op de volgende link

https://www.facebook.com/albert.bressers/media_set?set=a.538662713268926&type=3

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s