Bartjes Radijssoep

Bartjes radijssoep

Verrassend lekkere soep die het moeite van het proberen waard is, zeker als jezelf radijs uit eigen tuin hebt.

Benodigdheden voor 4 personen: 

1 fikse bos radijs (25 radijsjes is ca. 100 gr loof en 250 gr radijs, schoon); 2 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook, geplet; 30 gram boter; 30 gram bloem; 1 liter groentenbouillon of kippenbouillon; ca. 1 dl (kook)room; 1 eidooier; provencaalse-kruiden, hotshot of peper en (zout) armbouillonpoeder naar smaak

Optioneel,voeg 150 gr uitgebakken spekjes toe, en/of 1-2 eetl geraspte mierikswortel

Bereidingswijze:

Was het groen van de radijs (zorgvuldig schoon wassen). Schoon de radijsjes op; snijd een stuk of vijftien een of twee keer door. Verhit de bouillon tot (tegen) het kookpunt. Neem een stevige pan. Verhit de boter en fruit de ui mooi glazig. Voeg de knoflook toe. Voeg de bloem toe en roerbak even. Meng dan, eerst beetje bij beetje de bouillon erdoor. Er ontstaat een soort van licht gebonden soep. Doe de grof gesneden radijzen in de soep. En enkele minuten later het loof. Laat 15 minuten zachtjes koken. De radijsjes moeten wat zacht worden. Pureer de soep met een staafmixer. Vuur uit. Meng in een kom de room met de eidooier. Doe deze al roerende door de soep.
Dit is al een ontzettend lekkere soep.

Nu kunt u naar believen de spekjes erdoor doen. Of wat mierikswortel om het pittig te maken. De overgebleven radijsjes snijd u in dunne plakken. Doe ze vooraf in de soepkom of drapeer ze over de soep (ze zullen zinken, tenzij u stapelt of een ondiep soepbord gebruikt).

Lekker met spekjes en eventueel wat Parmezaanse kaas als maaltijdsoep.

(bron:mergenmertz.nl-aangepastdoorBartje)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s