Bartjes gerookte zalmsnippers met tagliatelli in een Danish Blue créme saus

Pasta met kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram zalmsnippers

1 zakje pijnboompitten

1 bakje champignons (250gr)

Tijm, rozemarijn, fijn gesnipperd (of gebruik gedroogde kruiden)

(Chinese) bieslook, dille of peterselie (fijngesneden)

Peper, (Zout) armbouillonpoeder

Paddenstoelenkruiden (Johnny Boer)

Worcestersaus (scheutje)

2 tenen knoflook (geplet)

150 gram peultjes (geringd en in schuine stukjes gesneden)

400 gram tagliatelli

1 bekertje crème frâiche

1 (Danish blue) kaasje of ander soort blauwaderkaasje.*

Bereidingswijze:

Kook water voor de peultjes en voor de tagliatelli.

Snijd de peultjes in schuine reepjes en kook ze 5 min. in kokend water met wat zout. Snijd de knoflook fijn en bak deze in wat olijolie langzaam aan. Snijd de champignons fijn en voeg deze toe aan de knoflook en bak ze langzaam aan. Breng op smaak met de rozemarijn en tijm en een scheutje worcestersaus wat peper en (zout) armbouillonpoeder.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie of boter). Kook de tagliatelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Warm de creme fraiche en Danish Blue op tot het een saus wordt. Voeg de zalmsnippers, peultjes en champignons toe aan de saus. Maak op smaak met de verse kruiden en eventueel nog wat peper, geen zout meer toevoegen want de kaas is zout genoeg van zichzelf. Serveer de pasta met de saus er bovenop. Strooi op het laatst de pijnboompitten er overheen met de. of een van de fijngesneden tuinkruiden.

*Tip van Bartje:

Hou je van een zeer stevige kaassmaak kan je ook gorgonzola kaas nemen.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s