Bartjes dikke platte rib uit de Slow Cooker

 Dikke rib, niet te verwarren met spareribs. De dikke rib vind je vaak terug in b.v. de erwtensoep, maar ook gewoon als stuk vlees super lekker.
Een heerlijk stukje ouderwets varkensvlees, langzaam gegaard in de slow cooker, met een heerlijke uienjus. Kortom smullen geblazen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 dikke rib per persoon (slager) (voor 4 personen is dat ongeveer 1 kilo)

2 grote uien in ringen gesneden

½ theel gerookt paprikapoeder (sweet)

1 runderbouillonblokje

2 dl water

1 volle eetlepel maizena op gelost in wat koud water.

Boter en of olie

(zout) armbouillonpoeder en wat versgemalen peper

Lekker gaar en supermals

Bereidingswijze:

Haal de ribben op tijd uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Kruid de ribben aan beide zijde met (zout) armbouillonpoeder en wat versgemalen peper. Smelt een goeie klont boter samen met een scheutje olie in een ovenvaste pan. Bak de ribben aan bij de kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan en fruit de in ringen gesneden uien even goed aan in de pan, voeg ook meteen het bouillonblokje toe, samen met wat (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en het gerookte paprikapoeder (naar smaak).

Zet de slow cooker op low en schep 2 eetlepels van de gebakken ui op de bodem van de pan. Verdeel een beetje zodat overal wat ligt en leg er dan de aangebakken ribben bovenop. Schep de rest van de uien over de ribben en voeg als laatste het water toe. Stel de timer in op 4 à 5 uur op low. (draai eventueel na 2 uur de ribben 1x om) controleer of de ribben gaar zijn, bij mij was dat na 4 uur. Zijn ze nog niet gaar genoeg laat ze dan gewoon nog een uurtje door sudderen.

Haal ze daarna uit de pan, zet de slow cooker op high en voeg het Maïzenapapje toe. Roer even goed door en laat even indikken. Leg de ribben terug in de saus en laat nog even doorwarmen. Of zet de slow cooker op de warm houdstand en eet wanneer het etenstijd is.

Serveer de uienjus apart bij de ribbetjes.

Tip van Bartje:

Heel lekker met (Marion’s) Boerenkolenstamp (zie bijgerechten)

Mocht je geen slow cooker hebben, zie dan bij hoofdgerechten vlees daar staat het recept van de dikke rib uit de oven.

(bron:bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s