Bartjes Asinan Mango. (Zoetzuur van groene mango)

Bartjes Mangosalade

Heerlijke zoetzure salade met mango, en das toch net weer iets anders als met komkommer wat uiteraard ook lekker is. Ook heerlijk bij de barbecue.

Benodigdheden voor 4 personen:

* 2 groene mango’s,

* 3 eetl. kristalsuiker,

* 1 rode lombok,

* 1 theel. (zout) armbouillonpoeder,

* 3 dl. water,

* 1 kaneel stokje.

* 1/2 dl. natuurazijn,

* Zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit; snijd het in reepjes. Was de lombok en snijd deze in smalle ringen; verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vermeng de mango en de lombok in een schaal.

Breng het water met de azijn, de suiker, het (zout) armbouillonpoeder en het kaneelstokje aan de kook en laat het 15 min. zachtjes trekken. Giet de vloeistof over de mango in de schaal en laat het gerecht enkele uren intrekken.

Bewaar de asinan in de koelkast in een goed afgesloten pot.

Voor het serveren overdoen in een mooie schaal en bestrooien met de sesamzaadjes

(bron:TanteLennysIndonesischkookhoekje+Bartje)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s