Bartjes aardappelpuree met lente-uitjes

Bartjes aardappelpuree Begin met het schillen en opzetten van de aardappels in plaats van zout gebruik ik zoutarmbouillonpoeder wat ook gewoon een (H)eerlijke smaak geeft aan de aardappels. 

Benodigdheden voor 2 personen: 

400 gr. aardappels geschild

(zout) armbouillonpoeder

4 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden

1 ei

Nootmuskaat

een klontje boter

een scheutje melk/room

provencaalse kruiden,

versgemalen peper

Bereidingswijze:

Zet de aardappels op met voldoende water met wat (zout) armbouillonpoeder en breng aan de kook. Laat ze ongeveer in 25 minuten goed gaar koken.

Snij ondertussen de lente-uitjes in ringetjes.

Giet de aardappels goed af en voeg de lente-uitjes plus het ei toe, wat boter en melk/room tot je een smeuïge puree krijgt.

Stamp alles goed door elkaar en breng op smaak met de genoemde smaakmakers of smaakmakers na keuze.

Nog even goed doorwarmen voor serveren

Overal lekker bij…

(dit recept wordt u aangeboden door Bartjesreceptenwordpress.com)

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s