Bartjes zoetzuur van komkommer

Bartjes Atjar ketimoen bening

Ook een heerlijk fris gerechtje, lekker bij de barbecue of Chinees/Indische rijsttafel

Ingrediënten voor 4 personen:

1 middelgrote komkommer,
0,5 theelepel (zout) armbouillonpoeder,
1 rode Spaanse peper,
1 dunne kleine prei, schoongemaakt en het groen verwijderd.
2 eetl. kristalsuiker,
2 eetl. azijn.

Bereidingswijze:

Was de komkommer en snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes. (of gebruik de kaasschaaf) Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten (dit gaat gemakkelijk met een heel klein lepeltje). Snijd de rode Spaanse peper zo fijn mogelijk. Snijd de prei in dunne plakjes en haal de ringen los van elkaar. Roer de suiker door de azijn en blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost. Voeg de komkommer, rode Spaanse peper en prei bij elkaar en giet het azijn-suikermengsel er overheen. Meng alles daarna goed door elkaar. Zet de atjar in de koelkast totdat u hem opdient. Roer regelmatig een keertje door.

Je kan de komkommer eventueel schillen, ligt er een beetje aan hoe hard de schil is. Ik heb ze in de zomer uit eigen tuin, en dan schil ik ze dus niet.

 

                                                    

(bron:happychefcookaangepastnaareigensmaakdoorBartje)

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. johuysabejabe schreef:

    Dit is op johuys.be herblogd.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s