Bartjes gebakken champignons

Bartjes gebakken champignons

Heerlijk, mooi gebakken champignons. Ben er echt wel een groot liefhebber van.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 bakje champignons

Provencaalse kruiden

Verse (of gedroogde) tijm en rozemarijn

Peper

(zout) armbouillonpoeder

Paprikapoeder pittig

Scheutje worcestersaus

Boter

Bartjes kruidenboter

2 teentjes knoflook geplet

Bereidingswijze:

Maak de champignons goed schoon met behulp van een (champignon) borsteltje. Snij ze daarna in kwarten en de hele grote in zes stukken.

Doe wat boter in de pan en laat goed warm worden. Voeg de champignons toe en bak even stevig aan. Zet dat het vuur iets lager en voeg de kruiden naar smaak toe. bij gebruik van verse kruiden dan goed fijn snijden. Breng verder op smaak met de worcestersaus, peper, paprikapoeder en het (zout) armebouillonpoeder. Voeg de gepette knoflook toe samen met een schijfje van Bartjes kruidenboter. Bak nu alles mooi gaar en bruin, bestrooi met Chinese bieslook of peterselie. 

Tip van Bartje:

Bak ook eventueel een bakje spekblokjes mee. Gewoon (bijna) overal lekker bij. Natuurlijk ook lekker met andere soorten paddenstoelen.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s