Bartjes Tonijn Burgers

Bartjes tonijnburgers

Heerlijke zelfgemaakte visburgers van tonijn, ook lekker voor als je gaat gourmetten, maak ze dan gewoon wat kleiner.

Ingrediënten voor 6 burgers: 

2 blikjes tonijn (in water)

2 eieren

1 uitje (zeer fijn gesnipperd)

snufje zout/peper

1 tl (verse) peterselie (fijngesnipperd)

snufje cayennepeper of een spaans pepertje (zeer fijn gesneden)

1 teentje knoflook geplet (optioneel)

Paneermeel (zonodig)

 

Bereiding:

Haal de tonijn uit blik en laat de tonijn goed uitlekken in een vergiet of zeef. Druk eventueel het vocht eruit. (anders worden de burgers te nat) Doe de uitgelekte tonijn in een (meng)kom. Snipper het uitje zeer fijn en voeg bij de tonijn, breek de eieren en voeg ook toe aan de tonijn, breng op smaak met de kruiden en de smaakmakers (knoflook en Spaans pepertje). Meng en kneed het geheel goed met je handen door elkaar. Voeg na gelang de stevigheid van het tonijnmengsel de paneermeel toe en maak nu de gewenste maat tonijnburgers. (Met b.v. een hamburgerpers) (of maak kleine burgers als hapje of voor gourmetten). Zet een pan op het vuur voeg een scheutje olijfolie toe en laat goed warm worden. Bak de tonijnburgers in de pan op een laag vuur, tot dat ze mooi bruin worden, wees voorzichtig met omdraaien, gebruik daar een grote spatel of schep voor.

Lekker met een van Bartjes salades.

(bron:Bartjesreceptenblogwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s