Bartjes Pittige Thaise (dip) saus,

Super lekker en pittig (dip) sausje of marinade op Thaise wijze.

Ingrediënten voor 4 personen

3 eetl. rijstwijnazijn

3 eetl. vissaus

125 ml. water

2 eetlepels suiker

1 eetl. fijn gesneden verse koriander

2 tenen knoflook fijn geplet

een rode peper zeer fijn versnipperd (met zaadjes)

1 mini uitje of een half sjalotje fijn gesnipperd

twee eetl. limoensap

Bereidingswijze

Doe de rijstwijnazijn,  de vissaus, het water en de suiker in een steelpannetje. Zet op het vuur en roer dit goed door tot het kookpunt bijna is bereikt en de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat afkoelen (eventueel in de koelkast). Snij de groente en kruiden zoals beschreven. Als het sausje koud is voeg dan de knoflook, het rode pepertje, het miniuitje/sjalotje en de koriander toe. Breng de (dip) saus op smaak met het limoensap.

Tip van Bartje:

Het sausje hoort pittig te zijn, wil je het nog pittiger kun je nog 1 pepertje toevoegen maar ik denk niet dat het dan nog te eten is. Wil je het minder pittig kun je eventueel de zaadlijsten en zaadjes verwijderen. Lust je echt geen koriander kun je dit vervangen door peterselie maar dan krijg je wel een hele ander (minder Thaise) smaak.

Bartjes receptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s