Bartjes Indische Makreel

Bartjes Indische Makreel

Heerlijke wijze om makreel eens te eten. Super lekker en wil je het pittiger voeg dan gewoon wat meer sambal toe, maar let op, begin voorzichtig erbij doen kan altijd nog.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 gerookte makreel (schoongemaakt graatjes goed verwijderen)

Olie / boter

½ à 1 tl sambal

1 tl trassi

2 el ketjap manis

2 eetl oestersaus

Scheutje water

1 rode ui

1 grote teen knoflook

1 handvol kersttomaatjes

Stukje komkommer

Bereidingswijze:

Maak de rode ui schoon en snipper deze zeer fijn. Maak ook de teen knoflook schoon en plet of pers deze zeer fijn. Snijd de kersttomaatjes in kwarten. (dus 2x doormidden). Snij het stukje komkommer in kleine blokjes. Maak de makreel zo zorgvuldig mogelijk schoon en vrij van graat en vel. Probeer nog wat grote stukken over te houden.

Verhit wat olie/boter in de pan en voeg de ui snippers toe samen met de knoflook, tomaat, sambal, trassi, ketjap manis en de oestersaus. Laat dit alles even garen, proef of er nog extra sambal bij moet (voor de liefhebbers) Is de saus te dik, voeg dan wat water toe. Voeg nu de stukken makreel toe en laat even mee warmen in de saus.

Serveer met een lekkere snee brood en wat salade van sla, rest van de komkommer en de rest van de kersttomaatjes. Hierbij is dan Bartjes Aziatische dressing ook weer heel lekker bij. (zie rubriek sauzen)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s