Bartje Thaise gemarineerde gerookte kip met knoflook stokbrood

Samen met de Thaise salade en dip/marinade saus een heerlijk bordje eten

Benodigdheden voor 2 personen:

1 gerookte kipfilet

2 kleine of 1 grote teen knoflook zeer fijn geplet

8 eetl lekkere olie

1 klein stokbroodje

1x recept Bartjes Pittige Thaise (dip)saus

1x recept Bartjes Thaise salade

Bereidingswijze

Snijd de gerookte kipfilet in mooie dunne plakjes

Leg in een ondiep schaaltje en doe er ruim wat van de Thaise dip/marinade saus over. Laat ongeveer een uurtje marineren. Maak ondertussen de Thaise salade met bijbehorende dressing.

Plet de teentjes knoflook zeer fijn en doe in een klein schaaltje doe er de olie bij en roer goed door. Snij het stokbroodje in smalle sneedjes en besmeer ze aan 1 kant met de knoflookolie. Leg op een bakplaat een bakpapiertje en leg daar de sneetjes stokbrood mooi op. Zet de plaat in de derde gleuf van onderen en Grill ze in ongeveer 7 minuten mooi krokant en bruin van kleur, pas op dat het niet verbrand.

Schik de salade met dressing op de borden, leg er wat stukje stokbrood langs en hou een kant over voor de kip. Leg deze met de plakjes kip aansluiten op elkaar mooi langs de salade en doe er nog wat van de saus overheen, serveer de rest van de saus er  apart bij.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s