Bartjes Broodje (kei) Gezond

Mijn heerlijke versie van dit bekende broodje.

Benodigdheden per broodje

1 kwart stokbrood of klein (hard) broodje

1 ei

Gemengde slamix

Verse tuinkruiden naar keuze en smaak, ik gebruik (Chinese)bieslook, kervel en wat koriander of peterselie

1 mooie grote plak ham

3 plakjes lekker kaas naar keuze.

Stukje wortel in reepjes gesneden

½ rode uit in dunne ringetjes gesneden

Eventueel voor de salade nog wat:

Blauwe druifjes

Halve kersttomaatjes

Blokjes komkommer

Wat gehakte stukjes noot

Of doe er nog bij wat je zelf lekker vindt of in huis hebt.

Voor de Dressing en voor op het broodje

1 eetl. Piccalilly zoet/zure van kesbeke (of meer naar smaak)

2 eetl. Griekse yoghurt

1 grote lepel mayonaise

1 koffiel. H.P. saus

1 koffiel. Curry kruiden ketchup (Hela)

Scheutje water

Bereidingswijze:

Kook eerst het eitje hard en laat even afkoelen. Pel het eitje en snij in mooie dunne plakjes.

Maak ondertussen de dressing alleen nog niet verdunnen met water. Roer alles gewoon door elkaar en zet ff koud weg in de koelkast.

Snijd het (stok)broodje overlangs door midden en besmeer beide helften ruim met de piccalilly dressing. Meng alles voor de sla en schik op een ruim bord. Beleg een helft van het broodje met wat plakjes komkommer en blaadjes sla. Doe er dan een plakje kaas op en wat verse tuinkruiden naar keuze. Leg nu de grote plak ham voor de helft over de kaas. Leg er weer wat plakjes komkommer op en wat sla en het andere plakje kaas, vul ook weer aan met de verse tuinkruiden. Klap de andere helft van de ham nu over de kaas heen, doe er weer wat komkommer en sla op en dek alles af met het laatste plakje kaas. Leg de andere helft van het broodje er schuin tegenaan.

Verdun even de piccalilly dressing met wat water zodat het een dunne lopende dressing wordt.

Schik de plakjes ei boven op de kaas  en doe er wat van de dressing over, werk af met wat tomaatjes en reepjes wortel. Doe de overschot allemaal op de salade en meng deze met de overige dressing.

Tip van Bartje:

Heb je toevallig ook wat chorizoworst in huis, snij deze dan in zeer fijne snippers en strooi over het broodje en de salade.

En nu rest nog een ding: AANVALLEN..

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s