Bartjes Spaghetti met Schampie’s en Italiaanse wokgroenten

Super lekker en zo gemaakt

Benodigdheden per persoon:

100 gr. spaghetti per persoon

zout

6 à 8 grote schampie’s per persoon

2 teentjes knoflook

400 gr. Italiaanse wokgroenen

1 spaans pepertje

(Zout) armbouillonpoeder

Vers gemalen peper

Chiliolie

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water (voeg wat (Zout) arm bouillonpoeder toe. Maak de schampie’s eventueel schoon en bestrooi ze met wat chili-olie, (Zout) arm bouillonpoeder en versgemalen peper. Plet de knoflook goed fijn en voeg ook bij de schampie’s meng alles goed door elkaar en laat even marineren. Snij het spaans pepertje fijn. Doe wat olie in de wok en wok de italiaanse wokgroenten met het spaans pepertje mooi knapperig gaar. Bak in een andere pan de schampie’s in cà:4 minuten mooi oranje haal ze uit de pan. Giet de spaghetti af en voeg bij de wokgroenten breng alles op smaak met aromat, hotshot en provencaalse of italiaanse kruiden.

Voeg op het laatst de schampie’s toe.

Tip van Bartje: Gebruik eventueel verse tuinkruiden, (Chinese)bieslook, rozemarijn, tijm enz.. Vervang het Spaans pepertje eventueel door 1 theel. sambal badjak.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s