Bartjes Italiaanse gehaktballetjes.

IMG_1112

 Heerlijk balletje om mee te snacken, zowel warm als koud. ook lekker op een broodje met wat komkommer en verse sla. 

Benodigdheden:

500 gram gemengd gehakt

75 gram hamsnippers

2 tenen knoflook (geplet)

(zout) armbouillonpoeder

peper

Provencaalse kruiden

1 ei

1 zakje Italiaanse gehaktkruiden.(silvo)

Magarine of boter

 

Bereidingswijze:

Doe het gehakt in een ruime kom, en meng het met 1 ei, de Italiaanse gehaktkruiden, de 2 geplette tenen knoflook en de hamsnippers.

Breng op smaak met nog wat (zout) armbouillonpoeder en wat peper, en de provencaalse kruiden. Meng het geheel goed en draai er kleine gehaktballetjes van. Verwarm de margarine of boter in een koekenpan. Leg er de gehakballetjes in als het schuim van de margarine wegtrekt. Bak de balletjes mooi bruin van kleur. Temper de warmtebron en laat ze in nog 6-8 minuten gaar worden.

Serveer de balletjes warm of koud, lekker met sweet chillisaus

Voor grotere hoeveelheden gewoon alles verdubbelen.

 

 

(Bron:Bartjesreceptenwordblog.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s