Bartjes Italiaanse gehaktballetjes in een heerlijke pasta saus

Bartjes Italiaanse gehaktballetjes in pastasaus Als hapje Italiaanse gehaktballetjes gemaakt en de overschot verwerkt in deze heerlijke pastasaus.

Benodigheden voor 4 personen:

500 gr. spaghetti

1x recept Bartjes Italiaanse gehaktballetjes

3 eetl. zonnebloem olie ? 1 eetl. chiliolie

1 blikje tomatenpuree

2 grof gesnipperde ui

1 dl. bouillon van ¼ bouillon blokje

1 runderbouillonblokje

½ bosje Bleekselderij in blokjes

1 prei, fijngesneden

1 bakje champignons in kwarten gesneden

tijm, rozemarijn, oergano, dragon

1 scheutje worcestersaus

2 teentjes knoflook gesnipperd

1 blik tomatenblokjes(420gr)

½ pakje Heinz tomaten frita

1 eetl. sambal oelek

Hpsaus/Worcestersaus

Italiaanse kruiden

Versgemalen peper / (zout) armbouillonpoeder

eventueel geraspte kaas. (parmezaan)

Bereidingswijze:

Fruit de grof gesneden ui aan in de 2 soorten olie en voeg de knoflook toe. Voeg dan de in kwarten gesneden champignons toe en maak op smaak met de genoemde kruiden en een scheutje worcestersaus. Voeg de prei en de bleekselderij toe. Voeg ook de tomaten en de tomatenpuree toe en roer het goed om. Breng op smaak met de genoemde kruiden en wat versgemalen peper en (zout) armbouillonpoeder. Giet er nu de bouillon bij + het bouillonblokje en laat alles zachtjes door smoren.

Zet een grote pan met water op voor de spaghetti en breng het aan de kook. Doe er wat olie en eventueel wat (zout) armbouillonpoeder bij. Laat de spaghetti langzaam in kokend water glijden en roer het goed om. Laat de spaghetti koken tot hij net gaar is. (zie aanwijzingen op de verpakking) Laat de saus ondertussen nog lekker even pruttelen tot alles goed gaar is. (Saus afkruiden met de smaakmakers.) + 1 eetlepel sambal. Giet de spaghetti af en laat hem goed uitlekken in een zeef of vergiet. Verdeel de spaghetti over mooie ruime borden en schep er de tomatengehaktballetjessaus op. Bestrooi eventueel met wat pikante kaas.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s