Bartjes courgetteblokjes in een gekruide saus

Heerlijk smaakvol gerechtje. (Ook heerlijk als vegetarische pastasaus)

Ingrediënten voor 4 personen, das un goei pan vol:

Olie/(vloeibare) boter

*2 takjes verse rozemarijn

4 takjes verse tijm

2 takjes verse citroentijm

2 takjes verse oregano

2 takjes verse basilicum

2 blikken tomatenblokjes

2 uien in mooie blokjes gesneden

2 teentjes knoflook, zeer fijn geplet

2,5 cm verse gemberwortel fijn geraspt

1 eetl. Hollandse groenten kruiden uit het potje van Euroma

Scheutje worcestersaus

1 Spaans pepertje zeer fijn gesneden

*1 theel. sambal bakjak

Eventueel nog wat druppers tabasco

1 gele courgette, in mooie blokjes gesneden

1 groene courgette in mooie blokjes gesneden

1 paprika, in mooie blokjes gesneden

Versgemalen peper en (zout) armbouillonpoeder naar smaak

Bereidingswijze:

Snij eerst alle groenten zoals vermeld staat. En zet ze apart in schaaltjes, dit werkt het beste. Rits de blaadjes en naalden van de takjes van de kruiden en snij ze zo fijn mogelijk. Doe ook apart in een bakje.

Verhit daarna wat olie/boter in een pan en smoor de blokjes ui in 5 minuten mooi glazig. Wel af en toe doorroeren. Voeg daarna de geraspte gember, het fijngesnipperde pepertje en de fijn geplette knoflook toe. Roer alles even goed door en voeg dan de paprikablokje toe. Nu wordt het tijd om de fijn gesneden verse kruiden toe te voegen, en alvast een keer bij te kruiden met wat (zout) armbouillonpoeder en een scheutje worcestersaus. Voeg de inhoud van de 2 blikjes tomatenblokjes toe.

Doe een heel klein scheutje water in de lege blikjes, keertje rond spoelen en ook toevoegen. (zo wordt alles gebruikt) Roer alles goed door en breng alles aan de kook. Laat op een klein pitje sudderen tot de saus wat indikt. (Tot zover kun je de saus ook al voorbereiden, maak dan de basis opnieuw warm en ga verder met het recept:). Breng alles weer aan de kook en voeg nu de blokjes courgette toe. Zet het vuur weer wat lager en roer goed door, laat de courgetteblokjes in ca:10 minuten gaar worden in de saus. Dan hebben ze mooi nog wat beet.

Proef de saus en kruid eventueel nog wat bij met de genoemde smaakmakers.

*Begin gewoon met het Spaanse pepertje. Vind je het niet pittig genoeg voeg dan de sambal erbij en/of nog wat tabasco. Zorg voor een fijne smaak dus maak het niet te pittig.

*Vervang eventueel de verse kruiden door gedroogde kruiden.

Lekker als vegetarische pastasaus of als saus bij vis, kip, varkensvlees, biefstuk enz…

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s