Bartjes Bloemkoolschotel à la bolognese

Bartjes bloemkoolschotel ala bologneseHeerlijke ovenschotel met een lekkere bolognese saus alleen dit keer niet met pasta, maar met bloemkool.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g aardappels
  • zout -arm bouillonpoeder en peper
  • 1 bloemkool
  • 2 (winter)wortels
  • 1 ui
  • 1 el olie                                               4-5 takjes marjolein

 

  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml tomatenblokjes(blik)
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 4-5 takjes basilicum
  • 100 g geraspte kaas (light) hotshot / of ander pepermengsel.

 

Bereidingswijze: 

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in grote stukken. Kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met zout en giet ze af. Was de bloemkool en snijd hem in roosjes. Kook de roosjes in 8-10 minuten in ca. 500 ml water met zout. Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op. Schil de wortels en rasp ze grof. Pel en snipper de ui. Rul het gehakt in de hete olie. bak de uisnippers en het wortelraspsel kort mee, op 1 el wortelraspsel na. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe , de tomatenstukjes, 200 ml kookvocht van de bloemkool en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Was de basilicum en marjolein, en snijd ze fijn. op een klein beetje voor de garnering na. Roer de basilicum en marjolein door de gehaktsaus. Breng op smaak met hotshot of een ander pepermengsel of gewoon met zout en peper. Verhit de oven voor op 200 graden  Verdeel de bloemkoolroosjes en de aardappels over een grote ingevette ovenschaal en giet de gehaktsaus erover. Strooi er ruim kaas over. Gratineer de schotel 15-20 minuten in de oven. Bestrooi met wortelraspsel en de rest van de basilicum.

Tip van Bartje

Je kunt de schotel ook prima voorbereiden en ’s avond in de oven zetten, verleng dan wel de oventijd tot 45 minuten. Mocht de kaas te donker worden dek dan even af met aluminium folie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s