Bartjes gehaktballen met Bartjes-jus

IMG_0476

Een gehaktballetje op zijn tijd blijft natuurlijk ook gewoon altijd lekker toch? recept voor de jus vind je terug in de rubriek “sauzen”

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr. gemengd gehakt.

1 ui gesnipperd

2 tenen knoflook fijngesneden

3 eetl. paneermeel

1 ei

1 takje rozemarijn

1 zakje gehaktkruiden (silvo)

3 takjes tijm

1 x recept Bartjes Jus.

boter

Bereidingswijze:

Bak eerst de ui, in wat boter, samen met de knoflook en de fijngesneden rozemarijn en tijm, Bak net zo lang tot alles mooi glazig is, maar niet bruin. Haal van het vuur af en laat afkoelen. Vermeng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, het ei en de afgekoelde ui massa. Kneed alles goed door elkaar en laat het gehaktmengsel ca. een half uur rusten in de koelkast. Draai er 4 mooie gehaktballen en leg deze ook weer terug in de koelkast voor een half uurtje.

Verhit de boter in de braadpan. Doe de gehaktballen in de pan en bak ze mooi bruin op niet te hoog vuur. Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los, (Maak verder Bartjes Jus volgens recept.) Leg Bartjes ballen terug in de jus en laat ze met deksel op de pan in ca. 20-30 minuten gaar worden. Gewoon lekker met gekookte aardappelen en groenten of met boerenbrood zodat je lekker kunt soppen.

(bron:Bartjesreceptenwordpres.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s