Bartjes Entrecote op Chinese wijze met Regenboog groentenmix

Super lekkere vleesschotel, je waant je weer even bij de Chinees

Benodigdheden voor 2 personen:

1 entrecote van 200 à 250 gr

Voor de marinade

1 teentje knoflook, gehalveerd

2 theel. Maizena opgelost in 1/2 dl koud water

1 theel. Sojasaus

1 theel. Shaoxing for cooking (Chinese kookwijn) of sherry

1 theel. Oestersaus

½ theel. Bruine suiker

Snufje peper

(zout) armbouillonpoeder

1 eetl (wok) olie

1 plakje gember in reepjes gesneden

Voor de saus

1 dl Shaoxing fot cooking (chinese kookwijn) of sherry

1 eetl. Sojasaus

3 eetl. Oestersaus

½ dl runderbouillon (tablet)

1 theel. Bruine suiker

Om te binden

1 eetl maizena opgelost in-

5 eetl water.

Andere Benodigdheden

(wok) olie

1 rode ui, gehalveerd en in dunne halve ringen gesneden

1 lente-uitje, in schuine ringetjes gesneden, groen apart houden

1 kleine winterwortel, in dunne staafjes gesneden

1 (snack) komkommer in dunne staafjes gesneden

1 rode paprika, schoongemaakt en in dunne reepjes

1 kleine gele courgette in dunne staafjes

100 gr peultjes de grotere ook in reepjes snijden

1 cm fijn geraspte gember

1 grote teen knoflook fijn geraspt

1 Spaans pepertje zeer fijn gesneden

1 eetl. Verse koriander blaadjes eventueel wat fijner gesneden.

Voorbereiding;

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.

Snij de entrecote tegen de draad in, in mooie plakjes of reepjes en leg in de marinade in een passend schaaltje. Hussel een keer goed door totdat alles bedekt is met de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet minimaal voor 1 uur weg maar mag ook gerust langer.

Snij alle groenten zoals aangegeven staat en zet alles apart klaar in schaaltjes.

Maak vast de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren, alleen nog zonder het bindmiddel. Zet even apart.

Bereidingswijze:

Verhit een goede scheut (wok) olie in een ruime wok en voeg de vleesreepjes geleidelijk toe zodat de olie niet te veel afkoelt. Bak in zo’n kort mogelijke tijd bruin van kleur en haal meteen uit de wok en hou ze even op een bordje apart. (bak ze zeker niet langer dan 2 min). Voeg eventueel nog wat olie toe. Doe dan de ui-ringen in de wok en bak deze mooi glazig. Dan kan de geraspte gember, knoflook en het Spaans pepertje in de wok. Laat even garen zodat het smaak afgeeft. Voeg dan de paprikareepjes toe, en daarna de peultjes.

Wok even goed door en voeg dan de wortel- en courgette staafjes toe. Wok weer even door en dan kunnen de komkommerstaafjes erbij en het wit van de lente-ui. Wok alles naar gewenste gaarheid maar hou het wel knapperig. Voeg dan de saus toe en breng alles aan de kook, voeg het maïzena papje toe en roer goed door tot de saus mooi gaat binden, voeg nu de vleesreepjes toe en laat even warm worden in de saus.

Serveer op een mooie (warme) serveer-schaal en bestrooi de schotel met de koriander en het achter gehouden groen van de lente-ui. Eventueel nog wat (zwarte) sesamzaadjes mocht je die in huis hebben.

Lekker met Bartjes gebakken rijst:https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/2018/12/11/bartjes-gebakken-rijst-met-rode-punt-paprika-en-lente-uitjes/

en Barjes Aziatische salade + Dressing: https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/2020/04/06/bartjes-aziatische-salade/

Het lijkt een hele boel werk, maar als alles klaar staat in bakjes is het wokken zo gebeurt. Varieer met de groente zoveel als je wil als je het maar kleurrijk houdt

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s