Bartjes Pittige Oosterse Uiensoep, met omelet en soepballetjes

Bartjes pittige oosterse uiensoep

Benodigdheden voor 8 personen:
Voor de Oosterse Uiensoep
1 kilo uien schoongemaakt en in ringen gesneden
40 gr bloem
40 gr (room) boter
2 liter zelfgemaakte vleesbouillon (of van tabletten)
2 theel. Sambal Badjak
(zout) armbouillon poeder
Versgemalen peper
2 eetl. Sojasaus
2 eetl. Oestersaus
1 eetl. Kejap Manis
3 teentjes knoflook, fijn geplet
3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
2 eetl. (Chinese) bieslook fijngesnipperd

Voor de Oosterse soepballetjes
300 gr. Kippengehakt
4 theel. Oosterse Kipkruiden van euroma
1 theel. Zoutarmbouillonpoeder
Versgemalen peper
paneermeel
1 eetl. Fijn gesneden (chinese) bieslook
Getoast brood of stokbrood
Kaas naar keuze

Voor de Omelet:
2 eieren
boter
Scheutje melk
Zoutarmbouillonpoeder
Versgemalenpeper
1 eetl. Fijn gesneden (chinese) bieslook

Bereidingswijze:

Maak de uien schoon en snij deze in niet te dunne mooie ringen. Smelt ondertussen de boter in een ruime soeppan. Voeg de ui-ringen toe en bak deze even stevig aan. Zet dan het vuur wat lager, voeg de geplette knoflook en sambal toe,

Breng op smaak met wat (zout) armbouillonpoeder en laat de uien voor ca: 25 minuten zachtjes garen. Roer af en toe een keertje door.

Maak ondertussen vast de Oosterse soepballetjes

Doe het kippengehakt in een kom en voeg de Oosterse kipkruiden toe, samen met de fijngeknipte (chinese) bieslook, versgemalen peper en wat (zout)armbouillonpoeder, voeg zoveel paneermeel toe tot het gehakt niet meer te nat is. Draai er mooie soepballetjes van en leg deze op een schaal, zet even in de koelkast zodat ze wat steviger kunnen worden.

Verder met de Oosterse Uiensoep

Voeg na 25 minuten de bloem bij de uien en roer deze goed door totdat je geen wit van de bloem meer ziet, laat nu weer enkele minuten de bloem garen. Voeg daarna de soja- en oestersaus toe en de ketjap manis. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe onder voortdurend en goed roeren. Breng alles aan de kook en laat ca: 10 minuten even door pruttelen. Proef de soep en voeg eventueel naar wens nog wat sambal of versgemalen peper toe, (maar ik vond het zo zeker pittig genoeg.) Haal ondertussen de soepballetjes uit de koelkast.

Omelet

Nu nog even een mooi omeletje bakken.
Smelt wat boter in de pan en klop ondertussen de eieren goed los met een scheutje melk. Breng op smaak met Zoutarmbouillonpoeder en versgemalen peper. Voeg ook de fijngesnede (chinese) bieslook toe, roer alles nog eens goed door. Giet het ei in de pan bij de hete boter en bak rustig aan een kant mooi gaar. Schuif de omelet even op een groot bord, hou de pan erboven en draai om. Bak nu ook de andere kant van de omelet, zorg dat deze mooi geel blijft en niet te bruin wordt, das wel lekker maar niet zo mooi in de soep.

De Afwerking

(Verwarm eerst de oven grill even voor.
Beleg wat getoast brood of stokbrood met kaas naar keuze en schuif even onder de grill totdat de kaas mooi gesmolten is.)

Voeg na de 10 minuten sudderen van de soep, de Oosterse gehaktballetjes toe bij de soep. Snij de omelet in mooie reepjes (oprollen en in de lengte 2 x doorsnijden dan in de breedte in mooie reepjes snijden) en voeg toe aan de Oosterse uiensoep. Voeg als laatste de in ringetjes gesneden Lente-ui toe samen met de (Chinese) bieslook.

*(Wil je de soep nog extra pittig, voeg dan naar smaak 1 theel. sambal oelek toe. maar ik vond het zo prima).

Serveren:

Zet een mooie soepkom klaar met bordje. Schenk de Oosterse uiensoep in de soepkom, bestrooi eventueel met nog wat (chinese)bieslook serveer met de stokbroodjes of getoast brood met kaas doe dit apart langs de soep op het bord leggen. Dit vind in persoonlijk veel lekkerder dan in de soep, maar ja dat kan natuurlijk ook…en nu….Aanvallen en genieten.

Bron: Bartjes receptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s