Marion’s Mexicaanse kipschotel

Marions mexicaans kipschotel

Deze keer weer eens een receptje van Marion, haar favourite Mexicaanse kipschotel, maak maar een goei vol pan, want die is zo leeg….

Benodigdheden voor 4 personen:

400 gram kipfilet of liever nog kipdijenvlees, zakje seasoningmix voor taco’s, 2 rode uien fijn gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes, 1 courgette in blokjes, 2 teentjes knoflook geplet, 1 klein blikje maïs even uit laten lekken, 1 bekertje creme fraiche, 150 gram geraspte kaas, nacho cheese tacochips.

Bereidingswijze

Uitje fijn snijden (moet ik meestal doen) en dan even aan fruiten, voeg dan de geplette knoflook toe. Snij de kipfilet in niet te kleine stukken en kruid met de seasoningmix, daarna goed dichtschroeien en rondom lichtbruin bakken, dan de groenten erbij (behalve de mais) doe en bak alles ca:4 minuten op hoog vuur, regelmatig omscheppend, bakken en daarna de maïs toevoegen. Het groenten/kipmengsel nu overscheppen in een ingevette ovenschaal en goed aandrukken met een spatel.  Roer de crème fraîche los en verdeel over het kip/groentenmengsel, strooi er nu de helft van de geraspte kaas over strooien en voeg dan de tortillachips toe, bedek tot slot nog met een laagje kaas. De ovenschotel nu 10 minuutjes in de oven op 200 graden zetten tot de kaas lekker gesmolten is. Lekker met Bartjes gekookte rijst (zie rubriek bijgerechten)

(Bron:Marion)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s