Bartjes Biefstuk op Indische wijze met groenten en salade

Bartjes biefstuk op Indische wijze met wokgroenten en salade Gewoon aanvallen en lekker smullen.

Ingrediënten voor 1 à 2 personen:
1 biefstuk van 150 à 200 gram in reepjes gesneden
Scheutje bakboter/olie
1 zak (250gr) Chinese/Thaise of Oosterse roerbakgroenten
1 theel. Sambal badjak voorbij de groenten
(zout) armbouillonpoeder
Wat fijngesneden koriander met steeltjes.
Marinade
1 eetl sojasaus,
1 eetl oestersaus,
1 eetl hoisinsaus
1 eetl ketjap manis
1 theel sesamolie
1 theel Maizena op gelost in 2 eetl. Chinese rijstwijn
Verder nog:
1 Spaans peperje zeer fijn gesnipperd
1 fijn gesnipperd en geplet teentje knoflook
1 Lente-uitje in schuine ringetjes (groen apart houden)
Scheutje water
verse korianderblaadjes
gehakte walnoten of zwarte sesamzaadjes naar smaak
1x recept Bartjes Aziatische salade met dressing.

Bereidingswijze:

Marineer de biefstuk in de ingrediënten van de marinade. (het lekkerst is als de biefstuk een paar uur in de marinade staat maar minimaal 20 minuten) Haal de biefstuk reepjes uit de marinade en laat ze goed uitlekken, vang de marinade op.
Smelt wat boter/olie in de wok en bak de wokgroente even stevig aan, breng op smaak met de sambal, koriander en wat (zout) armbouillonpoeder. Zet het vuur laag en laat even lekker smoren.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt ondertussen een scheutje boter in een pan en bak de sambal/ of pepertje aan samen met de fijn geplette knoflook en het wit van de lente-ui. Voeg de reepjes biefstuk toe, voeg eventueel nog wat boter/olie toe. bak de biefstukreepjes snel mooi van kleur. Voeg daarna de marinade toe. Mocht het te dik worden verdun dan de saus met wat water.
Giet de noedels af en laat ze even uitlekken.
Maak het bordje op met eerst de uitgelekte noedels, dan de wok groenten, en daar bovenop de reepjes biefstuk met marinade/saus.
Daaroverheen het groen van de lente- ui en strooi er tot slot verse koriander en sesamzaadjes over.
Mocht je geen liefhebber zijn van koriander neem dan (Chinese) bieslook.
Lekker met Bartjes Aziatische salade + dressing en eventueel nog wat atjar.

Het smaakte erg lekker en mild pittig. wil je het pittiger voeg dan meer sambal of pepertjes toe.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s