Nr: 43 Ommetje Hooilanden 6.7 km

Vele fraaie hooilanden te zien in deze wandeling.

Leuk ommetje door de De Hooilanden. voor meer info: https://www.bd.nl/meierij/6-5-hectare-liempdse-grond-wordt-natuurgebied-hooilanden-de-scheeken~aed379b4/?referrer=https://www.bing.com/search?q=de+hooilanden+liempde&src=IE-SearchBox&FORM=IESR4A&pc=EUPP_ Door natuurgebied de RouwBommel voor meer info: https://www.natuurwerkgroepliempde.nl/projecten/De%20Rouwbommel%20(Goossenbunder)/4 Langs de Grootte waterloop en de Berkenloop, de Maria kapel aan de Broekdijk: voor meer info: https://www.mariakapelvinden.nl/mariakapel-liempde-broekdijk. en over de Hezelaarse akkers. voor meer info:https://nl.wikipedia.org/wiki/Hezelaar_(Liempde)

Start bij Cafè Het Wapen van Liempde. Voor meer info:http://www.wapenvanliempde.nl/home/

Loop R-door richting het park. Hou Links aan langs het beeld van de struifbakster en het bushokje (oude postbaan) Negeer zijwegen en loop deze weg helemaal uit. Einde Oude Postbaan de weg op de kruising R-door oversteken. Hamsestraat. Negeer weer alle zijwegen en vervolg je weg R-door tot aan de grote waterloop, bij Lpnr:15 en bordje de Grootte waterloop en wandelroute. Ga hier L-af en neem het wandelpad langs de grote waterloop.

Einde pad op de asfaltweg R-af gaan en meteen het eerste bospad L-af gaan op splitsing R-af en dan weer het volgende bospad (bij oude boomstam) R-af gaan. Einde pad L-af gaan op de asfaltweg en ca: 30 meter verder de verharde weg oversteken naar het klaphek en door het nieuwe natuurgebied wandelen de Rouwbommel. Volg gewoon het pad door het gebied heen. Voorbij de stegelkes nog een stukje R-door en dan door het klaphekje gaan. Ga op de verharde weg L-af.

Einde weg Goosenbunder R-af en iets verderop L-af de Rooije Steeg in wandelen. Voor de brug van de Berkenloop L-af natuurgebied de Scheeken ingaan. Pad volgen tot aan de stuw, (zijpaden negeren) hier de Berkenloop oversteken en R-af gaan na ca;30 meter (bij oude boomstronk) L-af richting de poort lopen. Loop langs de poort R-door hier zie je de Maria kapel en staan enkele zitbanken. Steek de weg R-door over en einde zand/graspad L-af we gaan over de brug van de grootte waterloop en einde weg Wessendijk R-af.

Na Hnr:22 eerste weg L-af Akkerweg. Op splitsing L-aanhouden en einde graspad L-aanhouden op omgekeerde Y splitsing schuin R-af het zand/graspad volgen. Op splitsing L-af het pad langs de hoge haag en vog dit pad met de bochten mee. Voorbij grasveldje met eikenbomen. R-af smal paadje met vuilnisbak ingaan tussen 2 hagen door. Einde paadje L-af en R-door terug wandelen naar het wapen van liempde

Voor de foto’s op facebook: https://www.facebook.com/albert.bressers/media_set?set=a.903471836788010&type=3&notif_id=1592240100033621&notif_t=feedback_reaction_generic

Voor het wandelkaartje:

http://afstandmeten.nl/index.php?id=2670677

Verklaring van de tekens:

   R-af = Rechtsaf               

   L-af = Linksaf

   L-aanhouden = Links aanhouden

   R-aanhouden = Rechts aanhouden

   R-door = Rechtdoor

   Hnr = Huisnummer

   Lpnr = Lantaarnpaalnummer

   Fknp = Fietsknooppunt

   Wr = is wandel Richting (Gele pijltjes volgen.)

   Wknp = Paaltje met wandelknooppuntnummer.

Wandelgroetjes Albert bressers

Op of aanmerkingen even doormailen aan albertje56@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s