Bartjes gevulde courgette salade met rode bietjes en zure haring

Een heerlijk fris, gezond en kleurrijk bordje.

Benodigdheden per persoon:

1 gele courgette

2 à 3 eetlepels van het recept Bartjes rode bietjes (of 1 à 2 gekookte rode bietjes)

1 zure haring in blokjes gesneden

Blaadjes snijbiet fijn gesneden

Wat gemengde sla fijn geknipt

Bartjes Aziatische dressing (Zie rubriek sauzen) Bartjes Aziatische dressing – Bartjes Recepten & Wandelingen (wordpress.com)

(Chinese) Bieslook in dunne ringetjes gesneden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Hol de courgette uit met een meloenboortje of theelepeltje. Het courgette vlees kun je weggooien dat is alleen maar zaadjes. Vul ze met de rode bietjes en leg ze in een passend ingevet ovenschaaltje. Schuif in de oven voor 20 à 30 minuten (ligt een beetje aan de grootte van de courgette). Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.

Leg wat snijbietblad op de hoeken van het bord, plaats de courgette op het bord en vul de tussen ruimte op met de gemengde sla. Leg de zure haringblokjes op de afgekoelde rode bietjes en leg de rest op het bietenblad. Besprenkel alles met de Aziatische dressing en bestrooi tot slot met de (Chinese) bieslook.

Heerlijk met een (alcoholvrij) wit wijntje.

Tip van Bartje:

Ik heb rode snijbiet in mijn groentetuin vandaar dat ik dit dus ook regelmatig gebruik. Mocht je het niet hebben, neem dan gewoon wat meer van de sla-melange.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s