Bartjes gebonden kerriesoep met pittige variant.

IMG_2244

Kerriesoep, daar zijn natuurlijk heel veel receptjes van. Dit is mijn versie, een heerlijk romige kerriesoep, lekker, kleurrijk en makkelijk om te maken.

Benodigdheden voor 1½ liter soep (6 personen):

Arachideolie

1 theel sambal (als je een pittige soep wilt) zie Tip:**

1 bos lente-uitjes in ringetjes, groen apart houden.

1 bakje kipdijenvlees

1 liter water (+ eventueel nog wat extra)

3 kippenbouillon blokjes

250 ml kookroom

1 rode paprika in fijne blokjes

2 teentjes knoflook geplet

1 ui gesnipperd

5 theelepels kerriemadras poeder

3 eetlepels bloem

(zout) armbouillonpoeder

Peper

Worcestersaus

Bereidingswijze:

Breng 1 liter water aan de kook samen met de kip, voeg ook de bouillon-blokjes toe. Laat de kip zachtjes koken op een laag vuurtje tot deze gaar is en makkelijk uit elkaar valt (ca:30 minuten) Haal de gare kip uit de pan (bewaar de bouillon) en trek deze met 2 vorken uit elkaar.

Zet de soeppan nu op het vuur en doe er een flinke scheut arachideolie in. Fruit de ui snippers en de geplette knoflook aan en voeg dan ook de paprikablokjes samen met de kerriepoeder toe en laat dit kort meebakken op zacht vuur, hou je van pittig voeg dan nu ook wat sambal toe.

Roer nu de bloem erdoor en laat ook deze op zacht vuur een paar minuutjes garen onder voortdurend roeren. Giet nu wat van de bouillon bij de roux in de pan en roer goed door, voeg steeds wat bouillon bij tot je een mooie gladde massa krijgt, voeg dan al de bouillon toe en blijf goed roeren.

Breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuutjes zachtjes pruttelen, voeg nu de kipstukjes toe samen met het flesje kookroom, doe wat koud water in het flesje doe de dop erop en schud even flink voeg dit ook toe aan de soep.

Verwarm alles goed door en voeg de lente-uitjes toe, breng de soep eventueel verder op smaak met zout armbouillonpoeder en peper.

Verdun de soep eventueel met nog wat water. Bestrooi de soep op het laatst met het groen van de lente-uitjes.

Tip van Bartje:**

De soep is al lekker op smaak met gebruik van de kerrie, wil je hem echter nog wat pittiger voeg dan dus naar smaak sambal toe. Begin voorzichtig er bij doe kan altijd nog.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s