Nr:35 Ommetje Berkenloop 6.5KM

 

Voor de plattengrond klik op de link
http://afstandmeten.nl/index.php?id=2592246

ommetje berkenloopStart wandeling cafe het wapen van Liempde (door coronavirus helaas voorlopig gesloten) neem dit keer zelf proviand mee voor onderweg. Door het promoten van de nieuwe wandelmogelijkheden in het buitengebied van Liempde is dit leuke ommetje ontstaan. Via de Hezelaarse akkers naar het kapelleke bij de Roderweg. Met behulp van het mooie brugje over de stuw (de enigste waterval van Liempde) langs de Berkenloop daarom naamdrager van het ommetje en via de vleesbroekstraat en de Hezelaarse akkers weer terug naar het Wapen van Liemde.

Met je rug naar het cafe loop je naar Links en steek (voorzichtig) de weg over. Ga  R – af richting het voormalige Gemeentehuis. Loop nu tussen het gemeentehuis en het park door hou L-aan. Op de zeer schuine kruising R-door wandelen met Rechts van je een veldje met fruitbomen, na Hnr:8 ga je dan R-af smal paadje tussen 2 heggen door. Einde paadje L-af het zand/graspad volgen. Volg dit pad met de bochten mee (langs speeltuin) en negeer zijpaadjes. Op T-splitsing met houten hekwerk ga je R-af volg dit pad tot de volgende Schuine splitsing ga hier L-af over de zandweg. Neem het eerste graspad R-af (bij oude wilg) volg dit pad en even voorbij de afrastering ga je R-af.

Einde weg (Akkerweg) R-af bij Hnr:26 neem je in de bocht de eerste weg L-af dit is de Wessendijk. Voorbij de brug over de grootte waterloop neem je het eerste zand/graspad R-af, loop door tot einde pad. Steek hier voorzichtig de asfaltweg over en ga R-door Langs de Picknickbanken en Kapelleke Ga R-door langs het hekwerk en ga voor de Berkenloop R-af richting het brugje. Steek de Berkenloop over met behulp van het brugje en ga nu L-af het pad volgen met de Berkenloop dus Links van je. Volg nu als maar het pad langs de berkenloop en negeer zijpaden.

Bij de brug aangekomen met Bordje Berkenloop (naamdrager van dit ommetje) gaan je L-af over de brug. Je loopt nu over de Rooie Steeg (dit staat niet aangegeven) Bij de eerstvolgende kruising ga je L-af de Vleesbroekstraat in. Negeer zijweggetjes en volg het pad helemaal tot het einde. Ga aan het einde van de Vleesbroekstraat meteen L-af en steek na ca: 10 meter voorzichtig de asfaltweg over en loop nu R-door het zandpad in, over een veerooster en ga bij de eerste splitsing met zitbank L-af de Wessendijk in, negeer zijwegen en ga aan het einde van de Wessendijk R-af neem na Hnr:22 de eerste weg L-af de Akkerweg.

Op volgende splitsing ga je nu R-af en aan het einde van het pad bij de afrastering wandel je nu L-af over het zandpad. Neem op de volgende splitsing de eerste weg R-af en uitkomend op een kruising in de bocht ga je L-af Heuvelstraat en volg je het zand/graspad. In bocht zijweg van Rechts negeren en L-aanhouden. Neem nu het eerste zandpad R-af langs de heg. Volg dit pad met de bochten mee en ga na het grasveldje met zitbank, bij de afvalbak R-af het smal paadje tussen twee heggen door.

Einde pad L-af gaan en loop deze weg nu gewoon uit. Steek de weg in het centrum van Liempde weer over en wandel terug naar cafe het Wapen van Liempde.

Einde wandeling.

Voor de foto’s van deze wandeling klik op onderstaande link:

https://www.facebook.com/albert.bressers/media_set?set=a.859903137811547&type=3

Verklaring van de tekens:
R-af = Rechtsaf
L-af = Linksaf
R-aanhouden = Rechts aanhouden
L-aanhouden = Links aanhouden
R-door = Rechtdoor
LPNR = Lantaarpaalnummer                                                                                     Hnr = Huisnummer

Wandelgroetjes routemaker: Albert bressers
Reactie of verbeteringen route sturen naar

albertje56@gmail.com

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Karel Voets schreef:

  Hoi Albert,

  Mooi ommetje, wat is de reden dat je het Berkelloop Ommetje noemt ? of moet het Berkenloop loop zijn ?, klein tikfoutje

  Met paasgroet,

  Karel

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s