Bartjes Champignonsoep met kerrie

Bartjes Champingonsoep
Heerlijke variatie op de gewone ook al zeer lekkere champignonsoep,

Benodigdheden voor 4 personen:    

8 dl water

2 uien

0,5 a`1 eetlepel kerrie

250 g champignons in vieren.

30g boter

1 flesje kookroom (0,5 dl) of meer naar smaak.

30g bloem

peper / (zout) armbouillonpoeder

2 bouillontabletten (zoutarm)

100 g ham in blokjes

Bieslook of lente-ui

Bereidingswijze :

Maak de uien schoon en snipper ze heel fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snij de ham in blokjes. Verhit in een grote pan de boter en fruit hierin de uien en voeg de kerrie toe samen met de bouillonblokken. Voeg daarna de champignons toe en bak deze even mee. Roer dan de bloem erdoor en laat deze een paar minuten garen, schenk dan beetje voor beetje het water erbij. Breng dit aan de kook. Voeg de koffieroom (0,5 dl minimaal, meer mag ook) en de hamblokjes toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Versier met wat vers gesneden bieslook of 1 à 2 fijn gesneden steeltjes lente-ui.

Tip van Bartje:

Voor de liefhebbers voeg gerust samen met het kerriepoeder een of 2 fijn geplette teentjes knoflook toe.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s