Bartjes broodje Pulled Pork met Bartjes Sambal uien en Bartjes simpele en snelle Atjar ketimoen bening (zoetzuur van komkommer)

 Heerlijk broodje lekker pittig van smaak maar door de Atjar toch lekker fris.

Benodigdheden voor 2 personen:

Voor het broodje

1 kant en klare verpakking Pulled pork vlees.

Stokbrood in de lengte gehalveerd en dwars doorgesneden.

Voor de sambal uien:

Scheutje olie/boter

2 uien

2 theel. Sambal badjak

(Tip van Bartje:Liefhebber van de uien, maak dit dan dubbel)

Voor de snelle Atjar ketimoen.

1 komkommer

1 rode ui

1 spaans pepertje

3 eetl azijn

2 zakjes suiker of 1½ eetl.

Bereidingswijze:

Was de komkommer en schaaf deze met de kaasschaaf in mooie dunne plakjes. Doe in een ruime schaal. Snij het rode uitje in mooie dunne ringetjes en de schoongemaakte Spaanse peper en zeer kleine blokjes.  Hussel de groente goed door elkaar. Verhit in een klein pannetje de azijn met de suiker en een klein scheutje water. Roer tot de suiker is opgelost en proef even of de verhouding zoet/zuur in orde is. Anders nog even wat meer azijn of suiker toevoegen. Als de suiker opgelost is, pan van het vuur nemen en over het komkommer mengsel gieten. Even goed door scheppen en in de koelkast zetten.

Snij de 2 uien ook in mooie ringen en bak ze even aan in wat boter/olie. Voeg de sambal toe en draai het vuur lager. Roer de sambal goed door en doe de deksel op de pan. Laat 20 minuten garen op een klein pitje, af en toe een keertje doorroeren.

Neem het pulled pork vlees uit de verpakking en bereid het volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal het uit de oven en trek het uit elkaar voeg de saus toe en verwarm alles nog even in een pannetje op het vuur.

Leg de onderste helft van het halve stokbrood op een bord en beleg met wat schijfjes komkommer. Leg ook wat schijfjes op de rand van het bord. Doe wat van de sambaluien op het broodje en dan de helft van het vlees, dan nog wat sambal uien er boven op. Dek af met de andere helft van het broodje. Haal de atjar uit de koelkast en roer nog een keertje goed door. Schep wat van de Atjar op het bord zonder het vocht. Maak zo nog een tweede broodje en laat het je smaken.

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s