Bartjes Oosterse Lekkerbekkies

Bartjes Oosterse lekkerbekkies

Benodigdheden voor 2 personen:

(zonnenbloem) olie

2 gebakken lekkerbekjes (visboer)

4 eetl. ketjap manis

4 eetl. tomatenketchup

4 eetl. water

1 theel. sesamolie

1 theel. sambal oelek

1 teentje knoflook geplet

1 ui fijn gesnipperd

2 el sesamzaadjes

zout / versgemalen peper

Bereidingswijze:

Haal de lekkerbekkies tijdig uit de koelkast. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de uisnippers mooi glazig en voeg op het laatst de geplette knoflook toe. Voeg de tomatenketchup samen met de ketjap manis en het water toe en roer goed door, breng alles aan de kook en voeg ook de sesamolie en de zaadjes toe, Doe wat olie in een andere pan. Haal de lekkerbekkies uit de verpakking en bak circa 3 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur, voeg de ui-knoflook saus nu bij de lekkerbekkies in de pan. Hou de pan nu in beweging en lepel constant de saus over de lekkerbekkies gedurende 2 minuten. Lekker met aardappels uit de oven vermengd met worteltjes. Of Bartjes gebakken rijst (zie rubriek bijgerechten) (op de foto is het samen met de gebakken rijst)

(bron:Bartjesreceptenblogwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s