Bartjes Bosvruchtentiramisu met speculaas

Bartjes bosvruchtentiramisu
Mijn versie van dit overheerlijk nagerecht, Heb nog meerdere versies, maar die komen later nog aan de beurt.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 potje slagroom (1/4 liter) / 50 gram witte basterdsuiker / 500 gram mascarpone / 2 zakjes vanillesuiker / Half pakje speculaasjes, verkruimeld / 1 kop sterke koffie, afgekoeld/ 250 gram aardbeien / 1 bakje frambozen / 1 bakje bosbessen /   of (diepvries bosvruchten), ontdooid / scheutje sherry

Bereidingswijze

Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf en zet het in de koelkast. Snij bij gebruik van verse vruchten de aardbeien in partjes, voeg de frambozen en bosbessen toe. Strooi er 1 zakje vanillesuiker over en een scheutje sherry, roer voorzichtig even door elkaar. Klop de mascarpone met 1 zakje vanillesuiker los. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel een laagje van 1/3 van de speculaaskruimels in een grote schaal. Besprenkel het met een beetje koffie. Verdeel daarover een laagje mascarponeroom. Daarover gaat een laagje bosvruchten. Herhaal dit en eindig met een laagje bosvruchten en speculaaskruimels. Zet de schaal circa 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Tip van Bartje:

Je kan verse vruchten ook prima vervangen door een zak gemengde diepvriesvruchten. Haal ze dan wel tijdig uit de diepvries en laat ze goed uitlekken.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s